Nieuwtjes

De nieuwste berichten staan bovenaan.
De oudste berichten dus onderaan.
Nieuws over gespeelde toernooien staan wat uitgebreider in de map ‘Toernooien’.
                          -0-0-0-0-0-
OPGELET!!!!!! Waarschuwing!!!!!
Bericht van de Gemeente:

Vanaf vandaag, 16 maart 2020, mogen we vanwege het coronavirus niet meer jeu de boulen. Tot over een paar weken. Blijf vooral gezond, zodat we straks weer gezellig kunnen boulen. Uiteraard komt hiermee het bericht van 14 maart te vervallen! De nieuwste berichten staan ALTIJD bovenaan.

14 maart 2020: Corona-nieuws!!!!
Bericht van de secretaris.

Beste leden,
We zouden jullie willen vragen, nu er sprake is van het coronavirus, om NIET naar het boulen te komen wanneer er bij u sprake is van een  LICHTE VERKOUDHEID, HOEST, NIEZEN, SNOTNEUS en/of koorts. (Of een combinatie)
Ook al weet je zeker dat je niet in het risicogebied bent geweest, ook al denk je ‘Ach het valt wel mee’, ook al denk je dat het NIET het Covid19virus is, maar een simpele verkoudheid… Blijf dan toch gewoon thuis en kom  pas weer spelen als de klachten volledig zijn verdwenen.
Al is het maar om de andere spelers niet te verontrusten.
Neem dit bericht serieus, want we willen er bij de Jeu de Boulesclub ook alles aan doen om verspreiding van dit virus te voorkomen.
(Anne en Bets komen voorlopig niet spelen omdat hun partner in de risicogroep valt.)

Tevens heb ik bericht binnen van de boulesclub Ankeveen: Het ‘vrij spelen’ op zaterdag 21 maart gaat NIET door.

Jullie horen nog  van ons of de ALV en het toernooi op
30 maart wel door kan gaan. Blijf de website volgen.
Zouden jullie dit bericht willen doorgeven aan leden die geen E-mail hebben zodat ook zij op de hoogte zijn.

Vriendelijke groet, Bets Fokker.
                          -0-0-0-0-0-
Op woensdag 11 maart speelden we de laatste Bunschoten-middag van het winterseizoen. Het moet dus vanaf nu droog blijven op de maandagen. Waarom? Omdat we nu weer buiten spelen. Overigens was Trees vandaag nr 1 met als enige 3 gewonnen wedstrijden. Toppie hoor.

Speelmiddag 9 maart 2020
Na 3 weken regen op maandag konden we weer lekker buiten boulen. Het was best druk. Meer dan 30 spelers. Het werd een gezellige middag met veel gelach. Enne…volgens mij heb ik een paar nieuwe spelers gespot, die er ook veel plezier in hadden vandaag. Ondanks het corona-virus. Andere foto’s vindt u in de map ‘Foto’s’ bij de juiste datum.

Leest u onder het onderstaande grapje wat er allemaal is georganiseerd. Onze secretaris is weer druk geweest met voorbereiden. Noteer onderstaande data alvast op de goede plek in de agenda, dan bent u altijd op tijd op de wedstrijden en op het goede veld. 

Voor u gelezen:  Spreekwoorden….
Ik vroeg mij af of er al spreekwoorden bestonden over het jeu de boules-spel. Even op Google kijken dus. Ik tikte in “Spreekwoorden jeu de boules” en er kwam een melding dat er 6 spreekwoorden en uitdrukkingen waren die het woord `jeu`bevatten!! Mooi!  

Lezen?? druk hier.

Nieuws van het bestuur/secretariaat:
Voorlopige wedstrijd- en toernooi-programma 2020:

30 maart                      : Openingstoernooi           
18 april                         : Huizen – Ankeveen
25 mei                           : Huizen – Bussum
7 of 14 juli                    : Avondboulen                    
11, 18 of 23 aug           : Zand-gras-toernooi          
5 oktober                      : Sluitingstoernooi            
Boulamis                     : 14 + 28 okt;  11 + 25 nov; 16 dec.

Extra speeldagen in Ankeveen – druk hier voor meer info.

Elk jaar houdt Ankeveen een zaterdagcompetitie waar ook wij aan mee kunnen doen. De kosten hiervoor is 4 euro per keer voor onze leden, leden van Ankeveen betalen 2 euro. DIT STAAT LOS VAN ONS TOERNOOI OP 18 APRIL TEGEN Ankeveen WAARVAN JULLIE NOG BERICHT KRIJGEN! De speeldagen zijn: 21 maart-16 Mei-20 juni-18 juli-15 augustus-19 september-17 oktober-en 21 november, je bent niet verplicht om alle zaterdagen mee te spelen.
De toernooien starten om 11 uur .

Voorlopige programma 2021:
  4  januari:  Nieuwjaarstoernooi met maaltijd
                       
  A.L.V. en Openingstoernooi 2021:  12 april

Van onze ledenadministratie
Nieuwe leden 2019-2020: Sander de Waal, Tineke v. Heeckeren, Betsy v.d. Klis, Henk v.d. Klis, Stef Haarman, Willem Jan Tieland, Riek Tieland, Martha Roos-Altena, Diny Zegers.
Overleden: Chris Angerman
Opgezegd wegens ziekte: Jenny Lam, Sander de Waal en Henk Wielick.              

Het was in de eerste week van februari 2020 dat er een leuk plaatje langs kwam: de geboorte van een jeu de boulesbal. Kijk maar even bij de map ‘bouleswetenswaardigheden’. Klik daar op het pijltje en het plaatje verschijnt.

                              -0-0-0-0-0-                                              Noteren:
ALV + Openingstoernooi 30 maart  2020
Ons openingstoernooi 2020 is op 30 maart. Ook de ALV is op deze dag gepland. Nadere informatie over deze dag volgt later.

                          -0-0-0-0-0-

Toernooi Ankeveen – Huizen op 18 april
Op 18 april a.s. kunnen we als Huizer boulesclub laten zien wat we waard zijn: we spelen tegen Ankeveen.  ’s Morgens om 11 uur starten we, dus aanwezig zijn om kwart voor 11. Meer info volgt later.

Toernooi Huizen-Bussum: 25 mei 2020
Meer informatie hierover volgt later, maar u kunt de datum alvast noteren.
                          -0-0-0-0-0-

                                                          
De routebeschrijving naar ‘De Kronkels’ vindt u bij de ‘Algemene Informatie’.

-0-0-0-0-0-

Laatste jeu de boulesnieuws;
Bier, boules en bitterballen onder één dak in Delft……

Borrelen met vrienden of collega’s is sowieso gezellig, maar wat nou als je ondertussen ook nog eens een potje petanque kan spelen? Dan is je middag of avond helemaal geslaagd. Binnenkort kan het in Delft, want jeu de boules-foodhal ‘Mooie Boules’ komt naar de stad. Dat schrijft mediapartner Indebuurt Delft’

Een speeltuin voor volwassenen, zo ziet Mooie Boules zichzelf. Stiekem klopt het ook wel. Vervang de ballenbak en slappe frietjes uit je jeugd voor borrelhappen en een jeu-de-boulesbaan en je bent er. Na Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven mogen we deze herfst nu ook in Delft met de glimmende ballen spelen.

Acht banen en een karaokeruimte

Begin december opent Mooie Boules op de Professor Schermerhornstraat, in een van de gebouwen van DUWO aan de Kanaalweg. In de zaak komen acht jeu-de-boulesbanen met daaromheen een café in ‘huiskamersetting’.
Behalve de grindbanen zijn er zelftaps, een tafeltennistafel, een karaokeroom en staan er verschillende bordspellen. Bij de twee barren in de zaak drink je biertjes van onder meer de Delftse Brouwers. Eten kan hier ook prima: topchef Ron Blaauw en verschillende Delftse ondernemers zorgen voor een heerlijk menu. 

HHHHhhhhhuhhh, hadden wij dat maar in Huizen!!!!!!!!!!!! Zou dat kunnen? Misschien een eenvoudige loods waar we ’s winters kunnen spelen????? Dat zou ook al helemaal geweldig zijn, toch? Dromen……………….

                          -0-0-0-0-0-

NAJAARS-/ SLOTTOERNOOI 7 OKTOBER 2019-SUCCES!!
Dat was me toch een mooie herfstdag! Het herfstgevoel begon al vroeg op de ochtend: het hele veld en terras lag bezaaid met takken die waren afgebroken van de bomen, eikeltjes die ook te zwaar waren geworden om te blijven hangen en natuurlijk alle blaadjes. Het werd dus ruim een half uur flink met de hark erover voordat het op een speelveld leek.  (Verder uitgebreid verslag van deze geslaagde dag vindt u in de map ‘Toernooien’. De foto’s staan zoals gebruikelijk in de map ‘Foto’s. Tot ziens bij goed weer op ons thuisveld of in Bunschoten bij Boulamis.

                          -0-0-0-0-0-

NATIONALE SPORTMAAND  18 SEPTEMBER 2019 
Wij hebben als ‘Jeu de Boulesclub Huizen meegedaan met bovenstaand experiment. Dit evenement dat j.l. zaterdag van start ging werd door ons natuurlijk ook in daden gevolgd. ’s Morgens stonden de vegers al op het veld om alle eikeltjes te verwijderen. Tjonge wat zijn dat er veel dit jaar. Er staan bijna alleen maar eikenbomen… Om kwart voor 1 waren er een aantal leden die zich afvroegen waar ‘alle’ belangstellenden waren. Die kwamen niet. Jammer genoeg stond ons evenement ook niet op een prominente plaats in de nieuwsberichten. Wij hadden alleen op woensdag een open dag en allerlei andere sporten stonden op andere dagen gepland. De volgende keer wat meer belichten in de media. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die ons weten te vinden op het boulesveld. Twee BOA’s die in de buurt waren, werden heel enthousiast en speelden een rondje mee. Jammer genoeg moesten zij weer aan het werk, maar we hebben zeker hun belangstelling gewekt. Alle aanwezige leden speelden nog even gezellig door. Alle standen werden ook genoteerd en de foto’s staan bij de afdeling ‘Foto’s ‘.

Feest 30 jarig bestaan van onze club op 16 september 2019.
We mogen wel zeggen dat deze dag heel erg gezellig was. Er waren veel leden aanwezig en dat verhoogde de sfeer. Het buffet was duidelijk erg  lekker. Meerdere mensen wilden nog wel een tweede keer opscheppen. Er was genoeg eten. Dank aan Boulamis voor alle hulp en vriendschap. Een uitgebreider verslag en dank zijn we ook verschuldigd aan ons bestuur. Dat kunt u dus verder lezen bij de map ‘Toernooien’.Daar kunt u dus  verder genieten. Alle foto’s daarvan staan op de map Foto’s’, uiteraard bij 2019.
Meer informatie over bovenstaande activiteiten vindt u hieronder of in de map ‘Toernooien’.S(ept)PORTMAAND 2019 IN HUIZEN  : Uitnodiging!
September is de sportmaand in Huizen. Je kunt dan gratis met veel sportverenigingen kennismaken. Dat is een geweldige kans. 
Ook de ‘Jeu de boulesclub Huizen’ doet hieraan mee. Dat is op woensdagmiddag 18 september. Wie eens wil kennismaken met deze sport verwelkomen we graag die middag. We starten met het spel om 13.00 uur. Als u mee wilt spelen, komt u dan s.v.p. rond 12.45 uur naar ons boulesveld naast het oude Gemeentehuis aan de Arie de Waalstraat. Er zijn boules te leen. 
Graag tot ziens op 18 september a.s.

Het Gras-Zandtoernooi van 18 augustus was een groot succes. Het verslag en de foto’s staan in de map ‘Toernooien’ en in de map ‘Foto’s’

                          -0-0-0-0-0-                                                 


Boules-wetenswaardigheden
Op onze website staat ook de pagina ‘boules-wetenswaardigheden’. Opgeleukt met plaatjes. Best leuk om even naar te kijken. 
Tijdens de speeldagen krijgen we regelmatig bezoekers die gewoon even sfeer komen proeven. Soms zijn die van een andere club, heel gezellig. Even alle nieuwtjes doornemen…of de speltechnieken.

We krijgen af en toe ook visite van een boulesclub uit een andere gemeente.
Deze keer kwam Ron een kijkje nemen.

Populariteit Jeu de boules stijgt gigantisch bij jeugd:
Vandaag (22-7-2019) voor u gelezen in de Telegraaf:
                       Jeu de boules populair!!! 
Natuurlijk wisten wij als boulers dit al heel lang, maar veel mensen denken dat  alleen ouderen dit spel adoreren. Niets is minder waar. Leest u dit artikel maar.

Bezoek aan de website:

Het blijft goed gaan met de site. Veel leden hebben zich al eigen gemaakt met de nieuwtjes die regelmatig verschijnen op onze site. We kopen echter op meer ‘bezoek’. 

8 augustus 2019 – Bezoek aan onze website:
In de laatste week is de teller op 244 bezoekers komen te staan. Zij hebben 932 keer op een pagina ingelogd met een gemiddelde van 3 min. 57 sec. per pagina.
30 juli 2019 –  Bezoek aan onze website:
Het gaat goed. Er zijn 224 bezoekers geweest, die 859 keer hebben ingelogd op een pagina. De gemiddelde bezoektijd was 3 min. en 22 sec.

24 juli 2019 –  Bezoek aan onze website:
Alweer 150 bezoekers die zich hebben gemeld, waarbij 583 keer een pagina is aangeklikt.

19 juli 2019 – Bezoek aan onze website:
De afgelopen 30 dagen zijn er 117 bezoekers geweest op onze website, waarbij 117 keer een pagina is aangeklikt. Gemiddeld duurde een bezoek aan de website 3 minuten en 51 seconden. We hopen dat dit zo blijft doorgaan.

De verslagen van de toernooien staan in de map ‘Toernooien”.
Om foto’s te bekijken van de toernooien, gaat u naar de map ‘FOTO’S en daarna klikt u op het pijltje van het toernooi en het jaar dat u wilt bekijken. Daar ziet u van welke activiteit foto’s zijn gepubliceerd.


Opgeven voor de toernooien op onderstaand adres:

Bets Fokker, 
Secretariaat:  Jeu de Boules Club Huizen
Kroos 16
1273 EE Huizen
Tel: 035-6922798
e-mail: fokfrak@casema.nl
Bankrek: NL15 INGB 0000 2446 75
t.n.v.  Jeu de Boules Club Huizen


Ander belangrijk nieuws….

Het is 23 mei 2019:

We staan in de krant! !!!
Nieuwsblad voor Huizen!


Nieuwsblad voor Huizen –  Facebook – 17 mei 2019

HUIZEN – Jeu de Boulesclub Huizen heeft een nieuwe website.    De club is een levendige vereniging die speelt naast het oude gemeentehuis aan de Arie de Waalstraat.
Iedere maandagmiddag wordt om 12.45 uur verzameld om om 13.00 uur te beginnen. In de winter wordt er binnen gespeeld in een overdekte jeu de bouleshal.

Toernooien
De club speelt onderling meerdere toernooien zoals het openings- en sluitingstoernooi.  Verder ’s zomers het gras/zandtoernooi.
Kijkt u voor meer info en inschrijving op de pagina ‘Toernooien’ In het hoofdmenu.
Wie een keer mee wil spelen is van harte welkom. Kijk voor meer informatie op de informatiepagina’s in het hoofdmenu of kom op maandag even naar ons speelveld. Ieder nieuw lid mag 3 keer meespelen voor tot lidmaatschap over te gaan.   Oefenbaan?
Gerucht: naast de Brassershoeve komt misschien  een jeu de boules-baan. Leuk om tussendoor met elkaar te trainen. Vooral voor kleine groepjes.
Een kopje koffie is dan zo gehaald. Dat moet er toch gezellig gaan uitzien!!

                                                     -0-0-0-0-0-

Zilveren armband gevonden op 13 mei (2019).
Maandag 13 mei 2019 kwam een van de bewoners van de Arie de Waalstraat na de wedstrijd vertellen dat ze een zilveren armband op het grasveld had gevonden. Inlichtingen  op maandagmiddag bij de wekelijkse speeldag bij Anke of Bert.