Kanjers 2019

Nieuwjaarssnerttoernooi 6 januari 2020
Hoewel we van plan zijn om in het nieuwe jaar (2020) minder verslag te doen van de ‘goeie’ weekspelers, beginnen we toch maar met de mensen die er op ons eerste toernooi alweer bovenuit staken. Zij hadden een mooi spelresultaat neergezet, ondanks de kou. Gelukkig hoefden we maar 2 partijtjes te spelen en gingen we bijtijds naar ’t Visnet. Daar hebben we gezellig zitten bijkletsen, want we hadden elkaar toch minstens een paar weken niet gezien. Ria heeft de stand van vandaag goed bijgehouden en kwam tijdens de borrel met ‘út papiertje’.
1. Karel; 2. Trees; 3. Ria; 4. Bets; 5. Anne; 6. Ron+Sabine; 7. Wolfgang; 8. Thea; 9. Bert K. ; 10. Caroline.
Allemaal van harte gefeliciteerd met deze goede start van 2020.
We gaan met frisse moed de strijd 2020 aan , maar beginnen vooral aan een sportief jaar. De eerste volledige spelmiddag is woensdag 15 januari a.s.- Bunschoten.

Standen cq. prestaties van het najaar 2019:
Ria heeft alle standen die er gespeeld zijn vanaf 7 oktober t/m 16 december 2019  ook goed bijgehouden. Nu draait het natuurlijk om diegenen die met een mooie uitkomst 3 wedstrijden hebben gewonnen. Dan zien we de volgende stand, waarvan de nrs 1 t/m 5 drie wedstrijden hebben gewonnen. : 1. Hans – 71;  2.Cees v. Garderen en Anne – 53;  3. Wolfgang – 52; 4. Rob – 51; 5. Nelly – 50.
Hierna volgen de uitkomsten met minder dan 3 wedstrijden gewonnen:

Sebine – 41; Bets -40; Trees -27; Anke -25; Marja -23; Martha, Thea en Betsy -22; Elly K. -21;  Willy -17; Wim Verh – 9; Wim V – 8.

Bunschoten
Tja, en dan missen we nog de uitslagen van Bunschoten over de laatste 3 maanden  van 2019.
16 okt:     1. Anke   – 24;       2. Dinie  –    22
30 okt:     1. Elly E  – 20;       2. Ron     –    17
13 nov:    1. Elly K  –   6
27 nov:    1. Ingrid-  21;       2. Rob    –     19;       3.  Anke   –   9
11 dec:     1. Hans –  23;       2. Cees v G – 21       3.  Willy   – 18.

11 december 2019
Tja, afgelopen maandag was het echt herfst met regen: geen spel en geen kanjers. Dan ben je blij met een dak boven je hoofd op de woensdagen in Bunschoten. Er heerst een gezellige sfeer in dit gebouw en komt ook bekende leden van andere clubs tegen waaronder Rudi en Ron. Die zoeken ook een dak want in Bussum is dat ook niet voorradig. Vandaag was echt een dag als vanouds. Gezelligheid. De drie spelers die wonnen waren geen onbekenden. Kijk maar naar de foto en de uitslagenbrief.  Hans-Willy-Cees, van links naar rechts.   Alle spelers kregen van-daag nog een leuke kerstverrassing. Gezellige kerstboomversieringen in de vorm van ballen en pegels. Zelfs de benodigde batterijen waren erbij. Dank je wel!!
Tot de volgende keer!!!

                                                              -0-0-0-0-0-

2 december 2019
In Huizen vandaag droog weer: Cees was nr 1 (3 gw) met 17 pnt; Anne en Wim V waren op een gedeelde 2de plaats (3 gw) en 8 pnt; Bets 3 (2 gw) en 13 pnt. Martha en Ria een gedeelde 4de plaats met 5 pnt. Sebine 5de met 1 punt. De poedel ging naar Diny. Van harte allemaal. Geen grote opkomst tijdens deze griepperiode.

                                                              -0-0-0-0-0-

27 november 2019
Bunschoten, altijd gezellig. Goede opkomst en super-gezellig. Niet alleen omdat ik bij de eerste 3 hoorde vandaag hoor….. Er stond een lekkere schaal met sinter-klaassnoepgoed klaar. Lekker hoor. Kijk even bij de mooie foto’s.

                                                              -0-0-0-0-0-

25 november 2019
Vandaag was het weer prachtig….zelfs een zonnetje. Er waren toch weer 25 mensen gekomen. Gelukkig was er lekkere chocolademelk (door Ria verzorgd), hoewel er niet werd geschaatst. Trees zorgde zoals gebruikelijk voor de juiste verslaglegging waardoor de uitslag luidde:1. Rob, 2. Hans, 3. Wolfgang met resp: 27- 20- en 17 punten. Dank je wel Trees. De poedel ging naar Frank. Allemaal van harte en tot woensdag in Bunschoten.


-0-0-0-0-0-

18 november 2019
Tja, daar valt niks over te melden. Het weer was donker en waterkoud, maar de die-hards kwamen toch naar het veld. Willy heeft gelukkig een kan overheerlijke koffie gezet en die ging er vlotjes in. We waren met 16 ‘man’. Na de tweede ronde hielden we het voor gezien. Lekker naar de warme kachel. Geen uitslagen of kanjers vandaag dus. Overigens stoppen we met de kanjers per 1 januari. We beraden ons nog wat voor verslag we gaan maken en per hoeveel speeldagen.

                                                              -0-0-0-0-0-

Kanjers van 13 november 2019
Twee dagen geleden stond het al in het speelverslag….vanwege het slechte weer is de wedstrijd gestopt. (Kijk maar hieronder bij 11 november.) Daarom hebben we vandaag maar even tijdens de speelmiddag een kiekje genomen van het speelveld. Daarmee willen we maar zeggen: Goed kijken naar onderstaande foto…daarom gaan we eenmaal per twee weken naar Bunschoten om lekker in de zaal te kunnen boulen. Vanmiddag was het echt lekker boulen. Henk en Betsy waren jarig dus hadden we wat lekkers bij de koffie. Wie wonnen er? Elly Koppen(1), Bets(2) en Hans(3). Voor de precieze cijfers kun je kijken bij de foto’s van deze dag.
En dan vandaag bij de kanjers een foto van Ria. Niet vanwege haar aantal speelpunten, maar zij zorgt iedere week weer, net als vandaag,  voor de boodschappen (prijzen) en de juiste notering van de speluitslagen. Een kanjer. Dank je wel Ria!

                                                               -0-0-0-0-0-

Kanjers van 11 november 2019
Vanwege de slechte weersvoorspelling geen stoelen, geen koffie gezet en geen prijzen. Maar wij waren toch met 14 man en hebben wel even gespeeld. De eerste partij ging prima, maar met de tweede begon het te druppelen en al gauw begon het te plenzen. Dan is het makkelijk als je niks hebt klaargezet. Het was dus inpakken en wegwezen. Ik heb wel wat foto’s gemaakt. Ze staan weer in de fotogalerij van de afdeling foto’s. Groeten en tot woensdag in Bunschoten. Dan weer lekker onderdak als het regent.
Groetjes, Ria ( Dan had ‘Buienradar’ toch weer gelijk!!)

                                                              -0-0-0-0-0-

Kanjers van 4 november 2019
Regen vandaag, dus niet zoveel deelnemers. Maar er waren toch een aantal die-hards. We kregen de uitslag: Rob 1-24 pnt; Marja 2-23 pnt; Wolfgang en Anne 3-19 pnt; Elly 4-14 pnt; Martha+Max 5-12 pnt; Ria 6-8 pnt; Hans, Betsy en Sebine 7-2 pnt. Maar natuurlijk is er nog een verschil: De nrs 1, 2 en 3 hadden ook de drie wedstrijden gewonnen. Van harte allemaal. De andere foto’s staan bij de ‘Foto’s’.

                                                                  -0-0-0-0-0-

Kanjers van 30 oktober 2019
Gezellige middag. Elly, Ron en Henk wonnen plek 1,2 en 3. Betsy had de poedel vandaag, terwijl zij maandag op de eerste plaats stond. Tja, het kan verkeren. Foto’s staan natuurlijk weer bij de map foto’s. Kijk wel bij de juiste datum.

                                                                   -0-0-0-0-0-

Kanjers van 28 oktober 2019
Hoewel  ‘Weerplaza’ anders vermeldde, bleef het de hele dag  lekker droog.
Er waren weer een paar nieuwe leden aanwezig. Heel leuk. Hartelijk welkom in de club!!!!  Het werd een gezellige middag met een mooie uitslag. Er waren zelfs 6 spelers die drie partijen hadden gewonnen. Dat waren overigens heel verschillende uitkomsten, maar ze kregen allemaal een prijs. Hieronder de neerslag van die uitslag. Foto’s van deze middag staan natuurlijk weer in de map ‘Foto’s’ op de pagina ‘Speelmiddag 28 oktober 2019’. Leuke foto’s. Bedankt Ria.

                                                                     -0-0-0-0-0-

Kanjers van 21 oktober 2019
Dreigende luchten maar GEEN regen. Buienradar had gelijk. Met ruim 20 man gingen we de middag in. Eerst flink met de hark natuurlijk. Veel blad en eikeltjes. De 4 harken gingen van hand tot hand. Jammer dat er niet meer harken waren. Ook de buien van ’s morgens waren al snel in de grond verdwenen. Spelen maar……….de sfeer was prima. Ria wordt bedankt voor het regelen van deze mooie foto: V.l.n.r. Anne (1), Sebine (2), Trees (3) met 3 gewonnen wedstrijden. Verdere uitslag bij de foto’s van de speelmiddag.

Voor de andere mooie foto’s zie de foto’s bij de speelmiddag van 21 oktober 2019.

                                                          -0-0-0-0-0

Kanjers van 16 oktober 2019
De eerste dag Bunschoten van dit seizoen was supergezellig. Pop was er ook weer bij en speelde prima mee. Elly kwam vandaag kijken en moedigde aan. Hoewel we wat meer deelnemers hadden verwacht, was de middag geslaagd. Uiteindelijk werden hoge uitslagen gemeld. De nrs 1 en 2 hadden de drie wedstrijden gewonnen en de nr. 3 had er 2 gewonnen. Dus: Anke(1)-24 pnt. – Dinie(2)-22 pnt. en Hans(3) met 14 punten. Helaas geen foto van de winnaars, maar dan toch eentje die vandaag is genomen.

                                                       -0-0-0-0-0-

Kanjers van 14 oktober 2019 (verslag van Ria)
Vanmiddag waren wij met 23 man. Maar wij waren net begonnen toen er een en. Hoewel het niet zou regenen, kwam het rond 13.00 uur met bakken uit de hemel, een enorme plensbui. Er haakten toen diverse mensen af. Met uiteindelijk 18 man zijn wij doorgegaan en hebben toch nog 3 partijen gespeeld. Het was rommelig en ben daardoor vergeten de kanjers op de foto te zetten. Zal volgende keer beter mijn best doen. Groetjes en tot woensdag in Bunschoten. Ria

(Maar Ria heeft wel tijdens het spel wat gekiekt. En  hier onder een voorbeeld.)
De stand is wel bekend: 1. Hans-3 gewonnen-35 pnt; Ron-2 gewonnen-17 pnt;  Ria-2 gewonnen-15 pnt.  Ingrid had de poedel met 23 punten. Da’s knap!

-0-0-0-0-0-

De kanjers van 7 oktober staan niet vermeld. Deze middag hadden we  het slottoernooi. Kijk dus even op de site van toernooien.

Kanjers van 30 september 2019 de hemel. Na een kwartier was het droog, maar niet op het veld. Wat een vieze boules-ballen moesten we steeds oprapen. Maar….het werd ondanks dit ongemak een leuke middag. Nelly(1), Hans(2) en Willy(3) stonden voor de kijker op de kiek van links naar rechts. Het was een mooie oefening voor het a.s. slottoernooi. We hopen op een grote opkomst volgende week maandag 7 oktober. Tot ziens!!!

                                                                -0-0-0-0-0-
Kanjers van 23 september 2019
Gelukkig klopte het gevoel van voorgaande maandagen in september. De opkomst was groot en het was supergezellig. We hebben weer een mooie foto gekregen die Ria heeft gemaakt. Dank je wel Ria. V.l.n.r:Ron(3),Anne(1)en Dinie(2).

Op 16 september waren er geen kanjers want we vierden feest in Bunschoten. Een verslag hiervan  staat vermeld bij ‘Toernooien’.

                                                       -0-0-0-0-0-
Kanjers van 9 september 2019

Zo langzamerhand wordt de opkomst op de maandagmiddag helemaal geweldig. Er werden plezierige partijen gespeeld. Net als vorige week hadden de nrs. 1, 2 en 3 alle partijen gewonnen, maar het puntentotaal verschilde nogal: 23 (Karel), 20 (Rob) en Anke (18). Deze keer waren er meer boulers die de drie partijen hadden gewonnen: Cees staat op 4(14), en Wim Venema(12) en Bert K.(12) staan  op een gedeelde 5de plaats. Nelly was de laatste met 3 gewonnen wedstrijden en op de 6de plaats (9 pnt). Dan komen Hans (8) en Wolfgang (7) met 2 gewonnen wedstrijden op plaats 7 en 8. De rest noteren we niet op deze site. Dat wordt teveel. Trees en Dinie volgden hen op met plaats 9 en 10. Frans had de chocolade-poedel.  Dit uitgebreide verslag is echt een uitzondering. Ach, uitgebreid is ook wel eens leuk.  Na afloop verscheen er een prachtige uitgebreide prijzentafel. Hulde aan Ria. Ria heeft leuke kiekjes gemaakt tijdens het boulen en de onderlinge gesprekken. Voor die mooie plaatjes kunt u even kijken op de afdeling ‘Foto’s’ waar alle plaatjes van deze 9de september staan.

Kanjers van 2 september 2019
Nog steeds een vrolijke bedoening bij ons. Kijk naar de winnaars van vandaag: Dit trio had 3 wedstrijden gewonnen, met respectievelijk Trees(1) 26 punten, Marja(rechts)(2) met 25 punten en Marion (links) als 3de met 21 punten. Dat levert een vrolijk plaatje op, toch? Wolfgang en Peter wonnen ook 3 wedstrijden, maar hadden niet zoveel punten gescoord. Pech gehad dus.

                                                       –0-0-0-0-0-

Kanjers van 26 augustus 2019
Het was puffen van de warmte, maar dat deerde de meeste spelers niet. Strijden om de eer van de dag met als resultaat: Van 1 tot 3: Rob en Willy hadden beiden 3 gewonnen wedstrijden met respectievelijk 20 en 17 punten; Ron had 2 wedstrijden gewonnen en zijn puntentotaal was ook niet mis: 17 punten!
In plaats van een foto deze keer de standenlijst. Ook wel eens wat anders, toch???

Kanjers van 19 augustus 2019
Ondanks de vermoeienissen van zondag 18 augustus op het strand….kwamen velen naar het boulesveld in Huizen om de maandag-middagpartij te spelen. En er was een leuke uitkomst:Onze nieuwe leden zaten bij de top-drie: Henk v.d. Klis was nr. 1 met 3 gewonnen wedstrijden en 19 pnt. Bets Fokker werd 2 en Betsy v.d. Klis werd 3. Beiden met 2 gewonnen wedstrijden maar het puntenaantal was respectievelijk 18 en 13. Van harte! Zij bleken terdege tegenstanders.

Kanjers van het Gras-Zandtoernooi 18 augustus 2019
Vandaag, zondag de 18de, waren we op het surfstrand van Huizen. Het betrof het jaarlijkse ‘Gras-Zandtoernooi’. Dat is ieder jaar weer een geweldig leuk festijn. Eigenlijk hoef je niet te kunnen boulen op zo’n dag. Zodra de boule het zand raakt, ligt hij meestal vast. En wil dus niet meer verder rollen. Op het gras is het ook niet echt makkelijk met al die gaten en bulten van veel strandmollen. Gelukkig zagen we maar 1 hondenhoop, meteen gemarkeerd met een takje, maar…..ja hoor….raak. Midden in de hoop. Dat moet toch geluk brengen. We hadden uiteindelijk een hele groep kanjers getuige onderstaande foto. Meer foto’s van deze mooie dag staan bij de afdeling ‘Foto’s’. Zie voor een groter verslagje in de map ‘Toernooien’.

Kanjers van 5 augustus 2019
Mooi weer om te boulen. Er werd weer sportief gespeeld. Vandaag kwam Peter als nieuwe winnaar uit de bus; hij had nog niet eerder op het podium gestaan. Niet omdat hij niet goed kan boulen, maar hij had nog niet eerder geluk in de tijd dat de kanjers worden vermeld. Vandaag hadden de 3 winnaars 3 gewonnen wedstrijden. Het puntenaantal was wel mooi te noemen. Peter had 33 punten;
Ria had 22 punten en Anne had 19 punten. Van harte!!! Sebine die ook 3 gewonnen wedstrijden had, verdiende 11 punten, dus geen podiumplaats.

Kanjers van 29 juli 2019:
Alweer heerlijk t-shirtweer. Vandaag speelden twee nieuwe leden mee; Henk en zijn vrouw Betsy. En zoals dat vaker gaat…..ze vielen beiden in de prijzen.  Toppie.
Wolfgang en Hans werden beiden nr. 1 met een gedeelde plaats met 20 punten. Betsy op de 2de plaats met 18 punten. Bets Fokker werd 3de(8 pnt). Ze hadden allen 3 partijen gewonnen. O ja,Trees had de poedel!

Kanjers van 22 juli 2019:
En….het was top-zomerweer. De eerste dag van een snikhete week. Het dreigt zelfs hier en daar 40 graden te worden. Er kwamen veel leden opdraven en de sfeer was weer goed.  De kanjers van deze week hadden ieder 3 wedstrijden gewonnen. Van l. naar r. Karel (1) -35 pnt, Wolfgang (2) -17 pnt, Rob (3) -15 pnt.
Voor deze keer nog even de volgende 5: Nelly 4de, Anke 5de, Peter 6de, Trees 7de, Marja 8ste.
Van harte met deze knappe resultaten!

Kanjers van 15 juli 2019:
Hoewel buienradar een redelijk slechte prognose aangaf…af en toe een buitje….kwam er niks omlaag. Zo nu en dan wel even je vest of jack aan, maar verder geen enkel probleem!!!! Het was nog best druk vandaag. Weer een paar gezichten die we niet zo vaak zien; hartstikke leuk. Maar nu de resultaten.

Als web-master kreeg ik te horen dat ik nog steeds niet op de foto sta. Dat klopte…tot vandaag. Ik ben er tegenaan gegaan, en het is me gelukt! Ik sta nu ook in de galerij van winnaars. Nog net. Cees was 1, Marja was 2 en nr. 3 Anke. We hadden ieder 3 partijen gewonnen. Succesvolle dag. Ria had nog een paar foto’s gemaakt. Die staan onder de kop ‘Foto’s’. Bets kwam in de pauze met Wim om weer sfeer te proeven. Dat was ouderwets gezellig.

Kanjers van 8 juli 2019:
Hoewel het vandaag behoorlijk fris was, werd er toch hard gestreden om de eer van deze week. Het was een verrassend einde: Er kwamen 4 personen met 3 gewonnen wedstrijden  als winnaars uit de bus: Ria (21), Cees (20), Rob (17) en Hans (8). Als redacteur van dit epistel mag ik toch wel een beetje trots zijn dat ik een beetje heb meegeholpen aan hun succes! Met 3 spelers heb ik (mede/tegen) gespeeld. Van harte!!!!
Van links naar rechts: Rob, Ria, Hans en Cees.

Kanjers van 1 juli 2019:
En het is nog steeds prachtig weer. We zien hier toch weer een paar bekende gezichten bij de winnaars van deze week: Nelly -17 pnt- Henk-Jan- 14 pnt en Trees- 12 pnt. Zij hadden ieder 3 gewonnen wedstrijden. Van harte!
V.l.n.r.: Kees-Jan, Nelly en Trees

Kanjers van 17 juni 2019:
En trots zijn ze, de winnaars van deze week:
Nr.1: Karel met 3 gewonnen wedstrijden en 18 pnt.
Sonja en Nelly 2 gewonnen wedstrijden met  respectievelijk 17 pnt. en 14 pnt. Van harte!!!

Wekelijkse kanjers in de keuken en op het veld
Al jaren zorgen een aantal dames voor een lekkere kan koffie en/of thee, genoeg frisdrankjes en een biertje. Dat is nog niet alles…..ook de toilet is altijd schoon. De boodschappen zoals koffiemelk en w.c.-papier zijn op tijd aanwezig. Ook rpijsjes worden wekelijks zorgvuldig gekozen. De stand wordt na elke ronde netjes genoteerd. Zij zijn daarvoor altijd een half uur voor aanvang aanwezig. Natuurlijk zijn er meer leden die zich met ‘het huisje’ bezighouden, maar we noemen er vandaag 3. Met Ria, Trees en Nelly zijn we heel blij. Dank voor de wekelijkse bijdrage!!!

Kanjers van 3 juni:
Ja hoor, een paar echte kanjers die vandaag in de prijzen vallen. Cees is er na een week weer bij (nr 1 met 31 pnt). Hij zit echt in de flow. Nu ook met meer punten! Ook Nel de Boer (nr 2 met 20 pnt) liet zich van de goede kant zien. Henk-Jan was derde met 14 pnt. Van harte! Helaas is de foto vandaag nogal onscherp, dus die plaatsen we niet.

Kanjers van 27 mei:
Wat een dag! Veel wind maar het bleef droog. Er waren al een paar mensen op vakantie, maar toch nog 23 aanwezigen. Plotseling verschenen er 2 mensen die in de buurt op vakantie waren en zij speelden een ronde mee. Dat was best gezellig. Anke vierde haar verjaardag met soesjes. Vandaag waren de kanjers v.l.n.r. Cees van Garderen (23 pnt), Henk-Jan (21 pnt) en Rob (20 pnt). Zij waren in volgorde 1, 2 en 3 en hadden allen 3 gewonnen wedstrijden.

Kanjers van 20 mei:
Dat waren v.l.n.r. Nelly, Klaas en Elly. De dames hadden elk 16 punten met een gedeelde eerste plaats. Klaas had 11 punten. Het was weer een spannende middag. Maar ook ontspannend, zo te zien. In elk geval hadden ze hun natje en droogje binnen.

Kanjers van 13 mei
De eerste keer dat we (toevallig) een fototoestel bij ons hadden op maandag was op maandag 13 mei 2019. We hebben meteen de kans gegrepen en een foto gemaakt van de nrs 1, 2 en 3: Wim (24 pnt), Ron (15 pnt) en Cees (20 pnt).
Wim en Ron hadden 3 wedstrijden gewonnen. V.l.n.r. Cees, Wim en Ron. Natuurlijk zegt de foto genoeg.