Boules-uitvinding 2021

Draadloos je pétanquebal oppakken is nu mogelijk dankzij een uitvinding gemaakt in de provincie Hérault.

  • Geen rugklachten meer dankzij het concept van Christophe Gaillard. Elke Pick Up Your BallTM kan gepersonaliseerd worden.

Innovatie – High Tech , Lunel , Montpellier

Christophe Gaillard creëerde de ‘Ramasse ta bouleTM’ zonder de regels van de discipline te willen revolutioneren, maar door er een praktischer en leuker aspect aan te geven… dankzij de voeten.
Voorover buigen om je jeu-de-boulesballen op te rapen, een beweging die binnenkort voorbij is? Dat hoopt tenminste Christophe Gaillard, de maker van Ramasse ta bouleTM. Het idee, hoe eenvoudig ook, lijkt bijna revolutionair. Clip een clip aan je schoen met een magneet aan het uiteinde om de bal op te tillen door simpelweg je been op te tillen.

Concept bijna drie jaar bestudeerd en overwogen.
Een concept dat bijna drie jaar lang werd bestudeerd en doordacht door Christophe Gaillard. Hij moest leveranciers van klemmen en magneten vinden en vervolgens investeren in een 3D-printer om de schalen te maken die dienen om de magneet te beschermen, maar ook om het product kleur te geven. Vijfhonderd stuks zijn nu beschikbaar op de website en, in de komende weken, op Amazon.

Zijn product heeft al de aandacht en belangstelling van de beste spelers in het professionele circuit getrokken. Deze spelers zouden zelfs zijn ambassadeurs op de boules-terreinen kunnen worden. Om concurrentie en alle vormen van kopiëren tegen te gaan, heeft ook Christophe Gaillard een patent aangevraagd op zijn concept. Naast de 320.000 licentiehouders in Frankrijk, richt het product zich ook op drie miljoen potentiële spelers in heel Frankrijk, omdat het materiaal niet alleen bedoeld is voor doorgewinterde bowlers. Naast de kleurkeuze is het mogelijk om leren clips te bestellen en deze te personaliseren met de afbeelding van uw bedrijf of met een vlag.

Een wraakproject
Voor Christophe Gaillard betekende zijn bedrijf RTB sport als een wedergeboorte. Deze voormalige bowler uit de Loire, moest tien jaar geleden zijn activiteit stopzetten vanwege acht rugoperaties. Na vier jaar niet te hebben gelopen, hervond hij zijn motivatie met zijn uitvinding. Dankzij deze uitvinding kon hij zijn passie weer beleven en combineren met zijn professionele leven.

Hoewel hij nog steeds de gevolgen van zijn operaties heeft, voorkomt Pick up your ballTM dat hij zijn rug overbelast. Een voordeel tijdens wedstrijden omdat het hem in staat stelt zijn “zwakte” niet aan zijn tegenstanders te tonen.

Hoofd vol ideeën
De nieuwe ondernemer is echter niet van plan het daarbij te laten. Hij wil zijn eigen product(materiaal) ontwikkelen voor onder meer boulesspelers en de 2.600 clubs in de Hérault. ” Ik wil dat de spelers stijlvolle, Franse kleding dragen, terwijl ze trots en cool zijn. ” Een deel van de winst zal worden gedoneerd aan de clubs voor de jonge secties, met name om hen te helpen met reiskosten tijdens wedstrijden. In navolging van Ramasse ta bouleTM in een grijpversie heeft Christophe Gaillard ook een patent aangevraagd op een schoen met het direct geïntegreerde magnetische systeem. Tot slot, als zijn bedrijf groeit zoals hij wil, hoopt hij een beroep te kunnen doen op gehandicapte werknemers om zijn toekomstige Ramasse ta bouleTM samen te stellen.