Toernooien 2021

Franse avond

Het eerste toernooi kon ondanks de corona-epidemie op 20 juli 2021 worden gespeeld. Na een week uitstel vanwege de weersvoorspelling konden we met een grote groep ons zomertoernooi in Franse stijl spelen. We hebben voor u een verslagje gemaakt:
Dinsdag 20 juli 2021
Het was prachtig weer de hele dag en ’t beloofde een mooie avond te worden. De eerste spontane helpers waren al vroeg op het terrein want de tent moest worden opgezet en de stoelen moesten klaargezet worden. Ria S. kwam uit Bussum al bijtijds op het veld om te helpen bij het noteren van de standen. Rond half acht werd er uiteindelijk gestart. Rond 50 spelers waren naar het veld gekomen en waren enthousiast om de ballen op de goede plek te krijgen. Het was echt een prachtig spektakel. Onze voorzitter Anne hield de tijd bij: een half uur spelen en dan pauze. Tijdens de eerste ronde arriveerde de ijskar van Chielato op het veld. Na zoveel jaren is de komst van de ijskar al traditie geworden. In korte tijd stonden de spelers rondom de ijskar en bestelden gretig hun eigen smaakje. Ons lid Wim Venema heeft ons dit ijsje aangeboden. Helaas kon hijzelf deze avond niet aanwezig zijn. Van hieruit: Dank voor het heerlijke ijsje!!! Toppie!!!!
Hapjes en drankjes stonden klaargemaakt in de tent en werden uit- en rondgedeeld. Ik hoop dat er niemand wordt vergeten, maar, Ria en de vrouw van Anne hebben zich druk gemaakt om alles netjes in banen te leiden bij de (eet)tafel. De sfeer was gezellig. Maar de  tweede partij moest nog gespeeld en iedereen ging ‘aan de slag. Anne meldde dat de beste speler ….Anne was. Hij mocht zichzelf een ‘gouden’ medaille omhangen. (Is daar een foto van?). Onze tekenaar heeft zich bekommerd om de herinneringstekening.Na een gezellig praatje onderling werd de boel weer opgebroken en opgeruimd. Zeker voor herhaling vatbaar.