Toernooien 2019

VERSLAG Seizoensafsluitingstoernooi op eigen veld: 7 okt. 2019

Dat was me toch een mooie herfstdag! Het herfstgevoel begon al vroeg op de ochtend: het hele veld en terras lag bezaaid met takken die waren afgebroken van de bomen, eikeltjes die ook te zwaar waren geworden om te blijven hangen en natuurlijk alle blaadjes. Het werd dus ruim een half uur flink met de hark erover voordat het op een speelveld leek. De tent werd opgezet, maar bleek rijp voor de stort. Met foefjes heeft hij voor de laatste keer gestaan. Gelukkig kwamen er voldoende mensen helpen met opbouwen, vegen en koffie zetten. Ook onze vlag hing weer tussen de bomen te pronken. Als de telling klopte waren we met 39 spelers. Sommigen moesten zich voorstellen aan elkaar, want zij hadden elkaar al lang niet meer gezien. De lunch en het borreluurtje met prijsuitreiking beleefden we in ’t Visnet. De hapjes waren ook weer puik. Alle hulp-boulers worden van harte bedankt voor hun goede diensten.
Alle foto’s van dit sportieve evenement staan weer in de map ‘Foto’s’.
Hoewel dit het ‘slottoernooi 2019′ was, wil dit niet zeggen dat we niet meer spelen. In de winter blijven we gewoon doorspelen, natuurlijk als het weer het toelaat. Lekkere warme jas aan, lekkere warme schoenen en hup, gezellig jeu de boulen. Mocht het nou vaak te nat of te koud zijn, dan hebben we gelukkig nog de afgesproken woensdagen in Bunschoten, bij ‘Boulamis’. Daar beschikken we dan over een verwarmde zaal. Kijk voor de routebeschrijving even verder op de site onder het hoofdstuk ‘Algemene Informatie‘.  

Nationale sportmaand 18 september 2019

Wij hebben als ‘Jeu de Boulesclub Huizen meegedaan met bovenstaand experiment. Dit evenement dat j.l. zaterdag van start ging werd door ons natuurlijk ook in daden gevolgd. Op 18 september hadden we een open dag gepland en  op die woensdagmorgen stonden de vegers al op het veld om alle eikeltjes te verwijderen. Dat waren er HEEL wat. Er staan bijna alleen maar eikenbomen… Om kwart voor 1 waren er een aantal leden die zich afvroegen waar ‘alle’ belangstellenden waren. Die kwamen ook niet. Toch kunnen we ons niet voorstellen dat er niemand dit spel wil leren kennen. Misschien is dit spel wat onderbelicht in de media. Misschien volgende keer wat meer belichten. Twee BOA’s die in de buurt waren, werden wèl heel enthousiast en speelden een rondje mee. Jammer genoeg moesten zij weer aan het werk, maar we hebben zeker hun belangstelling gewekt. Alle aanwezige leden speelden nog even gezellig door. Alle standen werden ook genoteerd en de foto’s staan bij de afdeling ‘Foto’s ‘.

Verslag 30-jarig Jubileumtoernooi op16 September 2019

Ons 30 jarig jubileum……….Op maandag 16 september kwam een touringcarbus vol mensen aan bij ‘De Kronkels’ in Bunschoten. Gelukkig kwam iedereen op tijd zodat de bus met alle voor deze dag ingeschreven leden op tijd bij  ‘Boulamis’ arriveerde. De meesten hadden de eigen boulesballen mee. Best spannend……wat staat ons te wachten…. Allereerst een lekker kopje koffie of thee naar wens vergezeld van een heerlijk taartje versierd met het veelzeggende 30 bovenop. Daarna speelden we een ronde ‘gewoon’ gevolgd door een consumptie, de tweede ronde was in spelvorm. Wie kan op 5 meter afstand in een autoband gooien? Of wie kan door het poortje gooien van de weekendquiz waar vroeger onder leiding van Fred Oster de marmot Andre van Duijn door een van de poortjes werd geschreeuwd door het publiek…….  Heel amusant.
Na het derde spelletje ‘normaal boulen’ kwam het Indische buffet’. Dat was echt geweldig. De schalen waren zo goed als leeg na het eten. Een lekker kopje koffie of thee sloot het diner af. De chauffeur bracht ons precies op tijd weer terug naar Huizen. Wat heeft ons bestuur dit evenement leuk bedacht en georganiseerd!!! Alle leden bedanken dit bestuur van harte! Op naar de 35 jaar!

Verslag gras/zandtoernooi 18 augustus 2019
Vandaag, zondag de 18de, waren we op het surfstrand van Huizen. Het betrof het jaarlijkse ‘Gras-Zandtoernooi’. Dat is ieder jaar weer een geweldig leuk festijn. Eigenlijk hoef je niet te kunnen boulen op zo’n dag. Zodra de boule het zand raakt, ligt hij meestal vast. En wil dus niet meer verder rollen. Op het gras is het ook niet echt makkelijk met al die gaten en bulten van al die strandmollen. Gelukkig zagen we maar 1 hondenhoop, meteen gemarkeerd, maar…..ja hoor….raak. Midden in de hoop. Dat moet toch geluk brengen. Er is heel wat afgelachen. En lachen is gezond. We waren de hele middag heerlijk buiten en het heeft nauwelijks gedruppeld……..hoewel we daar de hele week wel bang voor waren. We hadden uiteindelijk een hele groep kanjers.

Alle foto’s van deze mooie dag staan bij de afdeling ‘Foto’s”, inclusief de kanjerfoto. De verzorging van de hapjes was helemaal TOP!!! Er kwamen een paar heerlijk opgemaakte schalen langs met de heerlijkste hapjes. Daarom een dikke pluim voor de dames die dit hebben verzorgd. We hopen volgend jaar weer op zo’n geslaagde dag. Waarschijnlijk kijken alle leden al uit naar het volgende toernooi.

Verslag Avondtoernooi 9 juli 2019

Het was heerlijk weer, geen datum-uitstel dus.
We hoopten op een grote opkomst en met meer dan 40 deelnemers was dat niet teleurstellend. Anne wist op het nippertje nog de aankomst van Elly, Ada en Sebine vast te leggen. Een paar mensen wilden tijdens de wedstrijd graag kijken naar de resultaten van anderen, maar dat is toch ook leuk? Publiek heb je ook nodig. De eerste ronde was nog niet gespeeld of de bekende ijsboer kwam ons verwennen met een lekker ijsje in opdracht van Wim Venema.Er werd weer gretig gelikt. Na de tweede ronde reed plots de keurslager het veld op….met warme gehaktballetjes die in 2 sauzen gedoopt konden worden…mmmm. Snel opgegeten….. die 100 ballen. En die lekkernijen waren gesponsord door Wim Venema. Dank je wel Wim! Aan het enthousiasme van de aanwezigen te zien, heeft duidelijk iedereen de bijzondere geste zeer gewaardeerd. Na 3 rondes bleek Leo Rebel de beste bouler van de avond en hij kreeg dan ook een echte snoeppenning omgehangen. Anne deed de verloting en zo’n zes deelnemers wonnen een wijntje of een doos chocolade. Dat was nog eens leuk winnen….met een gratis lot voor iedereen. Een paar mensen hielpen de harde kern met opruimen en toen was de rust weer terug op het veld. De jeugd was in een mum van tijd terug op het veld om even lekker te chillen of te voetballen. We danken alle deelnemers voor hun komst en hun inbreng aan de gezelligheid.
Er is veel gelachen en vooral met plezier gespeeld. Dat belooft vast volgend jaar zeker weer zo’n top-avond te worden. Als jullie nieuwsgierig zijn naar de foto’s van deze avond, kijk dan even bij de map ‘Foto’s’. Zoek dan de map ‘Avondboulen 2019’ op en klik daar even op. Veel plezier en tot ziens volgend jaar!


Verslag Bussum – Huizen 28 mei 2019

Vorig jaar heeft Huizen de wisselbeker gewonnen van dit jaarlijks terugkerende koppeltoernooi. Dat moesten we zien te herhalen. Hoewel veel Huizer-leden uitermate gemotiveerd waren en ook reuze hun best deden…het mocht niet baten. Bussum bleek veel sterker. We hebben zelfs horen vermelden dat een van onze beste spelers een keer werd ingemaakt met 13-0. Tja, dan gaat het hard. Hoe dan ook, we hebben gestreden als leeuwen. De sfeer was opperbest en het weer was ook redelijk tot goed te noemen. Slechts een enkel spatje. Bussum had uit voorzorg een mooie tent opgezet zodat we droog konden zitten. Bij aankomst lagen er mooie plassen op het boulesveld, maar die konden we goed ontwijken. Er kwamen geen plassen bij en de wedstrijd verliep vlotjes. Nog dezelfde avond stond de uitslag, die ’s middags door Onne werd voorgelezen, al op ons scherm. Leo Rebel en Frans van Noort waren de winnaars.
De beste spelers van JdBC-Huizen eindigden op plaats 7:
                                      Rob Mebus en Karel van der Water.
Omdat de partij van Rob snel klaar was, ging hij genieten van de strijd tussen Antonio+Trudy tegen Trees en Willy. Laten die 2 dames nou winnen! Toppie. We zijn trots op ze. Volgend jaar gaan we er maar weer enthousiast  tegenaan. Bussum, bedankt voor de ontvangst met een uitstekende  verzorging! We kijken terug op een hele gezellige middag.
Meer mooie foto’s ziet u onder de kop Foto’s.Behalve deze mooie foto zijn er bij de map ‘Foto’s’ meer dan 30 kiekjes te bekijken van deze spannende wedstrijd. Klik daartoe op het pijltje en zoek de juiste map, dus van de juiste activiteit die u wilt bekijken.