Nieuwtjes

 

De nieuwste berichten staan bovenaan.
De oudste berichten dus onderaan.
Nieuwtjes over
gespeelde toernooien staan wat uitgebreider in de map ‘Toernooien’. Kijkt u dus in de juiste map voor uw gewenste informatie.

                             -0-0-0-0-0-

Het is 14 oktober.
We kunnen maar beter de eerste 2 tot 3 weken VOORLOPIG niet meer spelen. Met 4 personen spelen zou volgens de pers wel mogen, maar het wordt allemaal niet makkelijker. Beter maar even de spelactiviteiten staken. Bets en Anne hebben hierover contact gehad met de Gemeente. Dus mensen: Hou je taai, dan komt het allemaal goed. Blijf gezond!!!!!!

                                      _______________
Huizen, 15 oktober 2020

Beste Leden,
Helaas moet ik jullie meedelen dat wij met oog op de coronamaatregelen voorlopig moeten stoppen met ons jeu de boules spel. Wanneer wij weer toestemming hebben om te spelen krijgen jullie dit zo snel mogelijk van mij te horen. Belangrijk is : hou je aan de regels dan kunnen we hopelijk zo snel mogelijk ons spel oppakken  maar vooral BLIJF GEZOND!!!!
Vriendelijke groet, namens bestuur Jeu de Boules Club Huizen                                                                      Bets Fokker

Een bijzondere middag op die 12de oktober 2020.
Het is 12 oktober en lekker weer. In elk geval droog met een karig zonnetje. Perfect boulesweer. We zijn aan de eerste ronde als er een vreemde man langs het veld komt staan en foto’s van ons neemt zonder iets te zeggen. Daarna vertrekt hij weer…..  Ongevraagd foto’s nemen…..is dat niet tegen de wet op de privacy? Wat heeft deze meneer met deze foto’s gedaan? Een half uurtje later, tijdens de tweede speelronde, verschijnen er 2 BOA’s. Ze controleren uiteraard of we de corona-regels naleven. Alle boulers hadden zoiets van: Prima dat deze mensen komen. Wij houden ons aan de regels. Als er leden zijn die zich niet lekker voelen dan blijven ze thuis en/of laten zich testen. Tot op heden zijn er geen besmettingen binnen de club want ‘we’ zijn erg voorzichtig.
Op het veld houden we anderhalve meter afstand, meestal meer. Natuurlijk lopen we wel eens langs elkaar met minder afstand, maar in de supermarkt is dat doorlopend en schokkender. Als je daar openlijk de mensen zou bekritiseren die tegen je oplopen, vragen stellen en tegen je aanduwen, dan heb je wel dagwerk. Je kunt als corona-criticus je hart ophalen. Nee, we zijn erg trots op elkaar en we kennen elkaar heel goed. We zijn geen onbekenden van elkaar. Er zijn binnen onze groep ook nogal veel familieleden van elkaar en echtparen. Je zou als vreemde dan de indruk kunnen krijgen dat sommigen wel héél dicht bij elkaar staan. Ook die mensen houden meestal goed afstand om de schijn te vermijden. Gelukkig spelen we buiten in de frisse lucht en dat is niet alleen heel plezierig omdat we lekker buiten zijn, maar ook veiliger spelen dan in een zaal met dichte deuren. Daar is het nu dus echt de tijd niet voor. Wij hebben de banen verbreed en tussen 2 banen is steeds een baan vrij voor de veiligheid. De Boa’s spreken verschillende leden en stellen nuttige vragen. Ook de voorzitter bespreekt een paar punten met de wetshandhavers. Al met al een gezellige 40 minuten tijdens het BOA-bezoek.

               Dan komen we aan de laatste partij. Het gaat lekker vlot….totdat er 2 fietsers verschijnen, het veld opfietsen en midden tussen de boulesballen en boulers gaan staan. Het gooien werd ogenblikkelijk gestopt. Het leek net of die mensen per ongeluk het veld opfietsten. Dat bleek niet het geval. De spelers vragen beleefd of ze het veld willen verlaten, maar dat waren ze niet van plan. Ze blijven staan en zeggen dat ze met ons ‘het gesprek aan willen gaan omdat zij zich vreselijk ergeren aan de manier waarop wij met de coronaregels omgaan’. Op de vraag of ze door wilden fietsen zeiden zij dat ze niet weggingen, omdat het een openbaar terrein was en zij hier ook mochten staan. (tussen de boulers in!!!) Ze kwamen zelfs heel dichtbij staan in hun opwinding. Mensen vonden dat behoorlijk provocerend. Uiteraard ontstond hierop een heftige discussie waar niemand op zat te wachten. Wij vroegen ons af of de BOA’s hulp hadden ingeroepen of was hier sprake van de rijdende rechter?
Deze 2 mensen waren waarschijnlijk buren van dit terrein want ze vertelden dat zij vanaf de slaapkamer!!!!!! precies konden zien hoe wij op woensdag ‘de regels niet goed volgden’ . Althans, dat beweerden zij.
Mocht er morgen vanuit de regering worden bepaald dat wij niet meer mogen spelen om het virus onder de knie te krijgen, dan vrezen we dat zij zich zullen gaan vervelen…
Mogelijk zijn er andere motieven die hier spelen dan onze veiligheid. Want ook zonder corona zijn wij niet welkom. Wij, dat is een groep bejaarden die het veld op maandag schoonmaakt, een uurtje of twee jeu de boules speelt en zich verder met NIEMAND bemoeit of lastig valt.

A.Visser

Dan meldt Ria de stand. Er waren 3 mensen met 3 gewonnen wedstrijden: resp met 17, 16 en 13 punten: Rob, Sebine en Wim Venema. De poedel was deze keer voor Nel de Boer. Dank aan Trees voor de boekhouding.

Speelmiddag 5 oktober 2020
IN plaats van het toernooi werd er nu ‘gewoon’ gespeeld. Hoewel…..er werd veel regen verwacht vandaag, maar 17 mensen kwamen er om te spelen. Hulde aan de aanwezigen. Ria heeft zelfs nog genoteerd. Een foto daarvan staat bij de fotopagina’s. Prijzen werden er niet uitgereikt. Het laatste spel was nog niet gespeeld of…..het kwam uit de hemel vallen. Uw redacteur kwam in elk geval nat thuis, fietsend. En…zij vertrok voordat iedereen klaar was met spelen. Overigens werd er weer een nieuw lid gespot???  Zie de fotopagina.

29 september –  Nieuws over het najaarstoernooi 2020
Gisteren kwamen de coronamaatregelen op de tv: We moeten nòg voorzichtiger zijn met grote aantallen mensen. Het najaarstoernooi op 5 oktober a.s. gaat dus wegens toegenomen besmettingen niet door. We kunnen wel op het veld spelen, maar niet naar ’t Visnet’. Meer dan 40 mensen mogen daar niet naar binnen. Kortom: Dit jaar geen najaarstoernooi. We zien elkaar die dag dus gewoon regulier op a.s. maandag. Hopelijk hebben we dan wel weer een klein zonnetje. Onze tekenaar legde dit verdriet passend vast.

Najaarstoernooi 5 oktober 2020
Bijdrage aan dit toernooi is 2 euro p.p. te betalen op het veld. Wij starten om 13.00 uur. Op het veld zijn de drankjes gratis, maar in ’t Visnet is alle drank voor eigen rekening.
Ook bij slecht weer, verzamelen wij ons om 16.00 uur in ’t Visnet, voor een gezellige seizoens-afsluiting met na afloop de prijsuitreiking /loterij.
Het Visnet zit in de Ruijterstraat net achter de Rabobank.
Hopelijk kan alles doorgaan.

Vriendelijke groet, namens het bestuur

Bets Fokker-Frakking
We gaan er tegenaan.

Ledenaanwas
Ondanks de corona gaat het goed met de club inmiddels hebben wij 66 leden.

Alle nieuwe leden van harte welkom binnen de club. Helaas kunnen wij dit jaar niet binnen boulen in de Boulamis-hal maar hopelijk is dit volgend jaar weer mogelijk.
Maar voor de duidelijkheid: wij spelen ook in de herfst en in de winter door op ons speelveld. Uiteraard met een lekkere warme jas aan. 

Speelmiddag 21 september 2020
Zou het vandaag dan echt de laatste zomerdag zijn? De vooruitzichten zijn niet echt geweldig. Er gaat behoorlijk wat regen vallen. En zolang we geen eigen onderkomen hebben zullen we tussen de druppels moeten doorlopen of thuisblijven. Het was vandaag in elk geval een heerlijke middag waarbij alle dames in vrolijke truitjes zichtbaar waren. Een enkele man durfde het aan om in korte broek te verschijnen. De hoogste stand werd vandaag behaald door Ben met 35 punten en drie  wedstrijden heeft gewonnen. Elly, Wim V en Joop hadden trouwens ook de 3 wedstrijden gewonnen. De rest van de winnaars staan ook vermeld. De poedel ging naar Tineke. Voor de foto’s kunt u in de goede map kijken.

Speelmiddag 14 september 2020
Een heerlijke septemberdag met volop zon. De foto’s en uitslagen staan bij de fotomap.

Bericht van uw webmaster:

Klappen vallen bij het jeu de boulesspel.
Vandaag 3 september 2020 bereikt mij een artikeltje waarin gemeld wordt dat 2 groepen jeu de boulers met elkaar op de vuist zijn gegaan. Niet schrikken… het was niet in Nederland.We plaatsen dit uitzonderlijke verhaal bij de map ‘Bouleswetenswaardigheden’.

Openen van de foto’s- augustus 2020
Sommige leden kunnen de fotomappen niet openen. Dat komt doordat zij dan proberen om via een aanraakscherm van hun gsm of tablet de map te openen. Beter gaat het via de computer of laptop met een muis. Ga naar foto’s 2020 en blijf er met de muis boven hangen. Dan zie je een rolmenu met alle foto’s die dit jaar zijn gemaakt. Klik dan op de goede map.
Het is dus handig voorlopig even van een muis gebruik te maken. We gaan kijken of dit probleem kan worden opgelost. Uw redacteur hoopt er het beste van.

31 augustus 2020
Het was vandaag een verrassende uitslag. Hoe kan het ook anders. Veel leden vonden het weer goed genoeg om te komen spelen. Jan en Ingrid waren er vandaag ook weer bij en zij werden 1 en 2. Echt geweldig. Van harte. De stand zullen we ook weer vermelden hieronder. De rest van de foto’s staan weer apart in een fotomap. Speciaal voor Jan en Ingrid plaatsen we onderstaande tekening.
Binnenkort starten we een nieuwe serie tekeningen van onze huistekenaar. Hij heeft zich gebogen over allerlei kreten die je zo links en rechts tijdens het spel hoort roepen. Maakt uw borst maar nat. De redacteur gaat zich beraden waar we de tekeningen gaan plaatsen. Misschien tussen de dagverslagen, misschien in een aparte hoofdstuk. We gaan er naar kijken. Uw redacteur is even op vakantie.

Nieuws van 26 augustus 2020:
Najaarstoernooi 2020, ledenaanwas en Bunschoten
Zoals het er nu voorstaat kunnen we MISSCHIEN het najaarstoernooi spelen op 5 oktober. We hopen het van harte. Het bestuur is natuurlijk wel al druk bezig met de voorbereidingen. Duimen maar!! Op de site ’toernooien’ staat al het nieuws over ons komend najaarstoernooi. Kijk dus snel of de datum schikt en schrijf alvast in. (Dit toernooi onder voorbehoud). Inschrijfgeld voor dit toernooi is € 1,50

Najaarstoernooi

Bunschoten 2020
I.V.M. Corona mogen we dit lopende jaar niet spelen in Bunschoten. Laten we met z’n allen duimen voor een zachte herfst. Lekker buiten spelen is natuurlijk toppie. Wie weet kunnen we nog een paar maanden spelen in Bunschoten in het nieuwe jaar. We zullen dat op tijd doorgeven aan jullie.

Beste Leden,
Hierbij de nieuwste gegevens over onze club.

In het afgelopen half jaar hebben wij 7 nieuwe leden mogen begroeten:
Louis Hamers, Lucy Hamers-Fokken, Twitty Huurman- Dorland, Hans de Jong, Theresia Koelink, Ben Vijfschaft en Fred van Voorthuijzen. Hartelijk welkom.
Inmiddels hebben wij 64 leden, een positief bericht!

Speelmiddag 24 augustus 2020
Het enige positieve aspect dat corona voor onze club heeft? Het is altijd gezellig druk op het veld. Bijna niemand gaat op vakantie. Jammer dat de koffie nog niet wordt geschonken.
Ondanks alle regendreigingen hadden we weer ’n gelukje.
De regen bleef weg. Overigens geldt dat niet voor de rest van deze week: veel storm wordt verwacht met bijbehorende buien. De zomer is verdwenen, althans zo ziet het eruit.
De uitslag van deze maandag: Johan was de nr 1 vandaag.
Van harte Johan! De foto’s van deze dag kunnen jullie weer bekijken in de fotomap. Klik dan op het juiste kleine pijltje.
Onze tekenaar heeft een mooi plaatje gemaakt. En dan bedoelen we het plaatje onder deze tekst. Hij dacht dat er iemand een vlieg wilde doodgooien, maar dat bleek toch anders te liggen. Op de een of andere manier was het echt niet per ongeluk dat die bal omhoog vloog…denken we.
Wie herkent zichzelf??? Wie herkent er iemand anders in? 

Speelmiddag 17 augustus 2020
Het was droog en er waren 26 deelnemers. Om droog naar huis te kunnen moesten we wel even doorspelen om voor de bui klaar te zijn. Na een avond met noodweer boven Huizen leek het er even op dat er weer zulk weer zou losbarsten.

Dat bleek mee te vallen. Hier en daar moesten de spelers wel worden aangemoedigd om sneller te spelen om de bui te snel af te zijn. Dat lukte maar net. De uitslag staat vermeld bij de foto’s van deze dag. Ben was 1 en Bert Kooiman was 2.

Klik op foto’s  – klik dan zo zorgvuldig mogelijk op het pijltje van de goede speeldag  –   kijk kan op de foto’s. Anke probeert deze volgorde aan Steef te laten zien via haar gsm.

Speelmiddag 10 augustus 2020
Vandaag extreem warm weer: 35 graden. Er kwamen toch nog 15 spelers naar het veld. Ria meldde achteraf dat het niet te warm was en dat er nog een zuchtje wind stond ook. In de fotomap staan een paar stoere bezwete spelers. 

Speelmiddag 3 augustus 2020
Even leek het er op dat de regen een abonnement zou nemen op de maandagmiddag, maar gelukkig bleef het droog…..met een verlaagde warmte. Zonder jas ging net. 
Bij het uitpakken van onze benodigdheden kwam Wim, onze cartoonist, sfeer proeven en liet zich verleiden om een spelletje mee te spelen. En zoals dat wel vaker gaat: meteen won hij de ronde, samen met Wolfgang. Was het beginners-geluk of speelt Wim echt zo goed…. nog ’n verborgen talent!
Het was een sportieve middag en we plaatsen maar weer eens de uitslag. Verder is er weer een rake cartoon. Een paar leuke foto’s staan op de fotosite in de juiste map van 2020.
Bert heeft zo te zien zijn achternaam laten veranderen………..
Met een korte pauze tussen de partijtjes door.

Speelmiddag 27 juli 2020
Soms gebeurt er iets onbegrijpelijks….zoals vandaag. De meteo geeft aan dat het 26 graden wordt en mooi weer. Op de tekeningen staat 1 druppeltje om 1 uur…..maar dat klopte niet. Bij de eerste ronde begon de bui en die liep door tot de derde ronde. Wim legde dit fenomeen spontaan vast. Het is een leuke woordspeling. Dank je wel Wim. Een paar leuke foto’s zie je bij de juiste map foto’s.
Speelmiddag 20 juli 2020
Deze dag was uniek, want iedereen kon hier de sfeer proeven van een sportieve jeu de boulesmiddag. Er waren zelfs meer mensen gekomen. De kleinkinderen van Wim Venema, 2 gezellige jongens die in Amerika wonen, deden vanmiddag ook mee. Prachtig! En…vanmiddag kwam tekenaar Wim van onze leuke cartoons even kijken. Tot op heden tekende hij zijn cartoons zonder getuige te zijn geweest van de spelkwaliteiten van onze boulers. Maar vanmiddag heeft hij sfeer geproefd en meegenoten van de wedstrijd. Met die herinneringen ging hij thuis aan de slag en maakte een paar leuke cartoons. Benieuwd wie zichzelf daarin herkent.

Speelmiddag 13 juli 2020
Op 13 juli mochten we weer om prijsjes spelen en Ria had een leuke tafel met prijzen. Het leek als vanouds. De gezelligheid was weer aanwezig met 32 leden. Super, dat wordt een leuke zomer. Kijk allemaal even naar de foto map van deze dag (die in de map 2020 staat onder het zwarte pijltje)  want we staan er weer gekleurd op. Ook bij de kanjers staat een prachtige prent van de kanjers van die dag.
En.. Wim was echt in vorm vandaag.
                                           0-0-0-0-0-

Beste Leden,                                                    Huizen, 1 juli 2020  

Wat fijn! Per 1 juli is verdere verruiming van de sportmogelijkheden toegestaan. Voor ons wilt dit zeggen:
Wij mogen weer 2 tegen 2 spelen. Tijdens het spel is anderhalve meter niet verplicht; wel afstand houden van elkaar. Dat is goed mogelijk want hiervoor hebben wij 12 ruime banen op en rond ons speelveld.
Wel is verplicht na het spel, ook tijdens de pauze,  minstens anderhalve meter afstand  te houden.
De andere voorwaarden blijven ook nog steeds van kracht.

Het bestuur heeft na goedkeuring van de Gemeente besloten: Vanaf maandag 13 juli mag er weer om prijsjes gespeeld worden. Inschrijfgeld €1,50.
Ieder lid kan/mag op maandag meespelen.
Nieuwe leden zijn ook weer welkom.

Voorlopig wordt er geen koffie/thee gezet, maar pakjes of flesjes frisdrank/bier zijn wel te koop voor €0,50 per stuk.

Op woensdagmiddag blijft er gespeeld worden, alleen niet voor prijsjes en geen inschrijfgeld, drankjes zijn wel te koop.
Voor leden die nog niet in de drukte willen spelen is dit een mooie middag om te beginnen. Dit is dus tevens een goede oefenmiddag voor de liefhebbers.

Wedstrijden die gepland stonden gaan niet door.
Maar het jaarlijkse “slottoernooi”, dat alleen met leden en op eigen veld gespeeld wordt, kan voorlopig wel doorgaan. Die dag staat gepland op 5 oktober a.s.

Iets anders: Op ons verzoek om via je handtekening akkoord te gaan met het overslaan van onze jaarvergadering betreffende het boekjaar 2019, hebben voldoende leden positief gereageerd.
Hierdoor is vastgesteld dat de gegevens over boekjaar 2019 zijn goedgekeurd. Onze dank voor jullie medewerking.

Al met al heel positief, maar zorg ervoor, niet te dicht bij elkaar te staan.
Eén persoon per spel geeft de score door aan de tafel, zodat er geen ophoping rond de tafel met drankjesvoorziening is.
Gezond blijven is het belangrijkst, maar een boete krijgen is ook niet leuk!

Succes en veel spelplezier.

Namens het bestuur,
Bets Fokker
Secr. B. Fokker, Kroos 16
1273 EE Huizen.Tel: 035-6922798
E-mail fokfrak@casema.nl

Maandag 29 juni 2020
Vorige week een hittegolf en nu een windgolf. Wat was het weer omgeslagen. Maar….we waren met 19 mensen. De die-hards. Hans kwam ook gezellig even kijken en stond even met Anne bij te praten. Misschien doet hij snel weer mee. Kijk voor de andere spectaculaire kiekjes even bij de map ‘Foto’s’ en natuurlijk bij de goede datum. 

Maandag 22 juni 2020
Gewapend met een tafel vol anticorona-schoonmaakspullen gingen we met 26 spelers aan de gang. Echt een zomerdag zoals we die bij het jeu de boules goed kunnen gebruiken. Elly kwam kijken, maar deed ook een potje mee. Het was weer als vanouds. Het werd weer een gezellige middag, ondanks het feit dat er 31-0 en 13-4 gespeeld werd, Nou dat belooft nog wat voor de rest van het seizoen. Kijk even op de foto’s bij bovenstaande datum. Er staan een paar markante foto’s bij. 

Maandag 15 juni 2020
Vandaag kwamen maar liefst 24 spelers naar het boulesveld. Het zag er meteen gezellig uit. Er waren ook een aantal nieuwe spelers. En zoals dat meestal gaat: ‘Hoort zegt het voort”: Peter had een aantal nieuwe leden meegenomen. Zo te zien vonden zij het heel gezellig. Meteen zat de sfeer er goed in. Wie er heeft gewonnen? Geen idee, maar we hadden een leuke middag. Nu nog hopen dat de corona snel overwaait, of wegwaait. Ria heeft een paar leuke kiekjes gemaakt die op de site van de foto’s staan. Bedankt Ria!

Woensdag 10 juni 2020 
Vandaag maar 18 spelers, maar het was een leuke middag. Er zijn een paar actiefoto’s gemaakt. Zie dus de map foto’s.

Woensdag 3 juni 2020
We mogen van de Gemeente Huizen weer boulen. Om goed afstand te kunnen houden van elkaar is de volgende oplossing bedacht: je kiest welke dag je wilt spelen. Maandag of woensdag. Zo is het aantal deelnemers goed verdeeld.

Vandaag was de eerste dag na de verplichte stopzetting van onze boulesmiddagen. Er was een goede opkomst. Hoewel we maar met 1 tegen 1 mochten spelen, werd het een gezellige middag. Mevrouw Anita Campbell van Sportplatform Huizen kwam namens de Gemeente ons o.a. vertellen dat er op iedere speeldag een aanspreekpersoon namens onze club aanwezig moet zijn, die goed herkenbaar is. Anne en Henk-Jan kregen daartoe een lichtgevend geel hesje aangeboden en zijn dus de gelukkigen. Zij controleren  ieder afzonderlijk een middag de afstand die we met elkaar moeten hebben. Verder moeten alle spelers hun eigen butje en boules gebruiken en moet er voldoende schoonmaak-materiaal aanwezig zijn voor handen en allerlei attributen. Gelukkig hadden we alles al voor elkaar voordat deze dame verscheen. Iedereen zal er op moeten letten dat deze 2 heren niets te doen hebben. Houd allemaal goed afstand dus! Het ontbrak niet aan gezelligheid vandaag.
(De tekst gaat onder deze 2 plaatjes verder.)

Toch hoorden we links en rechts wel dat er veel spelers zijn die hopen dat alles snel weer normaal mag gaan. Logisch.
Met z’n vieren is leuker dan met z’n tweeën. Kijk even op de site foto’s waar we werden vereeuwigd door Ria. Er staan ook een paar leuke tekeningen bij die speciaal voor onze club zijn getekend.De volgende speelmiddag is a.s. maandag 8 juni, zelfde tijd, zelfde plaats. Tot ziens weer!

Vrijdag 23 mei 2020: Heel goed Nieuws!!! Belangrijk!!!!!
Ons bestuur heeft niet stilgezeten. Zij hebben contact gehouden met die mensen die ons kunnen adviseren en toestemming kunnen geven. Vanaf 1 juni mogen we weer jeu de boulen onder strikte voorwaarden. Die voorwaarden zijn per brief verstuurd naar alle leden die een e-mailadres hebben. Lees die brief rustig een paar keer door.
Onder het echt unieke veelzeggende plaatje worden de allerbelangrijkste punten nog eens voor iedereen beschreven. Lees dus even verder!!!! Totdat u de naam Hemelvaartsdag ziet staan. Allemaal belangrijk!!!
We starten op woensdag 3 juni, want 1 juni is Pinksteren. 
Iedereen dient zich te houden aan de regels van het NOC-NSF, zoals in voorgaande e-mail is aangegeven.
– Wij hebben ontheffing gekregen om te spelen op 10 banen 
   en we spelen 1 tegen 1.
   Dat wil zeggen dat er maximaal 20 personen op en rond 
   het veld zijn. Daarom wordt er ook weer gespeeld op de  
   woensdagmiddag, zodat ieder lid zeker 1 x per week kan 
   spelen.
–  Bij de mail wordt een intekenlijst geplaatst om je op te 
   geven, maandag of woensdag. Bij te veel opgaven voor de 
   maandag komt er een belletje of e-mail dat die dag vol is.
–  Door BOA’s wordt gecontroleerd: zijn er meer dan 20 per-
   sonen aanwezig dan volgt er na een waarschuwing een 
   flinke boete voor de club.
We houden ons aan de volgende voorwaarden:
–  Er wordt gespeeld op 5 banen van het hoofdveld, 2 banen
   op het grote doorgangspad richting stoplichten, 1 baan op
   het smalle pad aan de achterkant van het toiletgebouw ri.     de Crailoseweg en 2  banen op het brede achterpad dat 
   evenwijdig ligt aan het hoofdspeelveld.         
LET OP: 
Men speelt met eigen boules en eigen but, iedereen raapt eigen but en ballen op! Bij verkeerde uitgooi raap je de eigen but op en moet tegenpartij met haar/zijn but weer uitgooien!
Wij mogen geen drank etc. klaarzetten, dus neem alles van thuis mee. Op de tafel komt de ontsmettingsspray te staan met reinigingsdoekjes, zodat iedereen na afloop zelf zijn stoel en ander materiaal kan schoonmaken.
Onder het volgende plaatje gaat de tekst met aanwijzingen en voorschriften verder!

Het toilet wordt alleen bij hoge nood gebruikt. Na gebruik graag zelf alles wat aangeraakt is schoonmaken met de doekjes en spray die daar aanwezig is.
Kom 10 minuten voor aanvang en ga na afloop direct weg. Wij spelen nog niet om prijsjes.
Houd afstand van elkaar, ook na afloop!!
Wij spelen voorlopig alleen met eigen clubleden.
Tijdens deze coronaperiode is Anne Veenstra (de voorzitter) onze corona-coördinator voor de Gemeente.
Op maandagmiddag is Anne de corona-verantwoordelijke.
Op woensdagmiddag is Henk Schram dan de corona-verant-woordelijke. Hun werk is zorgen dat er niet meer mensen aanwezig zijn op en rond de speelbanen, controleren op de 1,5 m. naleving en de aanspreekpersoon zijn voor BOA’s etc.
Jullie begrijpen dat de geplande wedstrijden zeker tot september niet doorgaan en zolang wij niet tezamen mogen doubletten, spelen we zonder prijsjes. Maar we kunnen in ieder geval spelen!!
Het bestuur wenst jullie veel speelplezier maar nogmaals houd de regels in acht!!
Bets Fokker

Opgave aan fokfrak@casema.nl  of tel: 0356922798 of per briefje naar Bets.
Fokker, Kroos 16, 1273 EE Huizen

                          -0-0-0-0-0-
Hemelvaartsdag 21 mei 2020
Vandaag was het echt zomerweer oftewel lekker jeu-de -boulesweer. Maar wie goed naar de minster-president heeft geluisterd, weet dat nog lang niet alle spelvoorwaarden  zijn vrijgegeven. Maar we komen wel dichterbij. Verschillende mensen zijn al oplossingen aan het bedenken om ons spel voorzichtig te kunnen beginnen. Maar makkelijk is dat niet.
Voorlopig kunnen we ons bezighouden met een potje dammen. Het is niet anders. Zodra er weer kan worden gebould, krijgt u allen meteen een wake-up-call. In die tussentijd kan het veld alvast worden opgelapt. Het bijgevoegde plaatje spreekt boekdelen toch?

14 mei 2020: Kunnen we binnenkort boulen?
De veegploeg is op ons veld gaan kijken hoe alles eruit ziet. Dat was behoorlijk schrikken. Overal stukjes tak, bladeren en allerlei rommel dat er niet hoort te liggen. Ria was er ook en heeft een paar foto’s van gemaakt. Kijk maar even bij de map ‘Foto’s’, daar is een mapje aangemaakt. Als we weer mogen spelen stuurt het bestuur een bericht naar alle leden.

Het is vandaag 9 mei 2020.
We zijn nu al een tijdje ‘onder de invloed’ van het dodelijke  coronavirus.
Wekelijkse updates van Mark Rutte…..en nog geen toestemming om weer te gaan spelen. We hoorden hem wel zeggen dat er tot 10 mensen gesport mag worden met in acht neming van anderhalve meter. Dat is nog niet genoeg voor ons. Als we gaan spelen dan zijn we met dit mooie weer al snel met z’n dertigen. Dat is teveel. We wachten dus maar weer af op wat de Gemeente hiervan vindt en natuurlijk op bericht van RIVM.
Nog meer geduld dus. Veel sterkte ermee. Bets heeft hierover ook een belangrijk bericht geschreven dat hieronder staat.
Bets Fokker schreef het volgende:
“Op dit moment krijg ik mailtjes en telefoontjes met de vraag of wij ook opengaan. Voor duidelijkheid hierop moet ik verwijzen naar de site van Jeu de Boules Bond Nederland. Zij geven aan dat, zoals het er nu uitziet, wij in ieder geval tot 1 juni gesloten zijn. Wanneer wij eerder willen beginnen- wat niet verstandig is daar wij met risicomensen spelen- moet er een protocol geschreven worden waarin duidelijk is dat het mogelijk is de afstand te bewaren. Volgens mij kan dat alleen met 1 tegen 1 en dan kun je op een veld van 9 banen maar max. 6 spellen doen ( incl. afstand). Dus 12 spelers. Hierover moeten wij als bestuur nog overleggen!. En de Gemeente moet dit natuurlijk ook nog goedkeuren!
Stel dat men toch gaat spelen buiten de club om , dan kan dat alleen zonder onze materialen etc. want zo gauw onze stoelen buiten staan, zou er aan de bel van de gemeente kunnen worden getrokken! Zo gauw wij toestemming hebben, wordt dit doorgegeven via de mail, op de site of per telefoon.  

27 april 2020
Het is vandaag Koningsdag. Helaas geen feest op straat, maar gewoon thuisblijven, quarantaine. Laten we ervan uitgaan dat het volgend jaar weer echt een feest wordt met overal kleedjes op straat en daarop de halve zolderinhoud. Geeft toch de sfeer weer die we kennen als ‘vanouds’. 
Nog geen geboul….dan maar een volgende kastplank opruimen, dat is ook nuttig. Hou vol mensen!

18 april 2020
Het lijkt erop dat het virus een beetje op de terugtocht is, maar dagelijks worden toch nog meer dan 100 mensen opgenomen. We houden hoop.
Zou toch leuk zijn als we tegen het einde van mei alweer konden spelen. 

31 maart 2020

De Coronacrisis heeft veel slachtoffers gemaakt. We zitten nu al vanaf 16 maart binnen en vandaag kwam er weer een nieuwe maatregel: Blijf binnen tot zeker eind april. Voorlopig dus geen gezellige boulesmiddag. Iedereen veel sterkte gewenst. Er komt een einde aan, maar de komende 4 weken nog niet.

16 maart 2020 : OPGELET!!!!!! Waarschuwing!!!!!
Bericht van de Gemeente:
Vanaf vandaag, 16 maart 2020, mogen we vanwege het coronavirus niet meer jeu de boulen. Tot over een paar weken. Blijf vooral gezond, zodat we straks weer gezellig kunnen boulen. Uiteraard komt hiermee het bericht van 14 maart te vervallen! De nieuwste berichten staan ALTIJD bovenaan.

14 maart 2020: Corona-nieuws!!!!
Bericht van de secretaris.

Beste leden,
We zouden jullie willen vragen, nu er sprake is van het coronavirus, om NIET naar het boulen te komen wanneer er bij u sprake is van een  LICHTE VERKOUDHEID, HOEST, NIEZEN, SNOTNEUS en/of koorts. (Of een combinatie)
Ook al weet je zeker dat je niet in het risicogebied bent geweest, ook al denk je ‘Ach het valt wel mee’, ook al denk je dat het NIET het Covid19virus is, maar een simpele verkoudheid… Blijf dan toch gewoon thuis en kom  pas weer spelen als de klachten volledig zijn verdwenen.
Al is het maar om de andere spelers niet te verontrusten.
Neem dit bericht serieus, want we willen er bij de Jeu de Boulesclub ook alles aan doen om verspreiding van dit virus te voorkomen.
(Anne en Bets komen voorlopig niet spelen omdat hun partner in de risicogroep valt.)

Tevens heb ik bericht binnen van de boulesclub Ankeveen: Het ‘vrij spelen’ op zaterdag 21 maart gaat NIET door.

Jullie horen nog  van ons of de ALV en het toernooi op
30 maart wel door kan gaan. Blijf de website volgen.
Zouden jullie dit bericht willen doorgeven aan leden die geen E-mail hebben zodat ook zij op de hoogte zijn.

Vriendelijke groet, Bets Fokker.
                          -0-0-0-0-0-
Op woensdag 11 maart speelden we de laatste Bunschoten-middag van het winterseizoen. Het moet dus vanaf nu droog blijven op de maandagen. Waarom? Omdat we nu weer buiten spelen. Overigens was Trees vandaag nr 1 met als enige 3 gewonnen wedstrijden. Toppie hoor.

Speelmiddag 9 maart 2020
Na 3 weken regen op maandag konden we weer lekker buiten boulen. Het was best druk. Meer dan 30 spelers. Het werd een gezellige middag met veel gelach. Enne…volgens mij heb ik een paar nieuwe spelers gespot, die er ook veel plezier in hadden vandaag. Ondanks het corona-virus. Andere foto’s vindt u in de map ‘Foto’s’ bij de juiste datum.

Leest u onder het onderstaande grapje wat er allemaal is georganiseerd. Onze secretaris is weer druk geweest met voorbereiden. Noteer onderstaande data alvast op de goede plek in de agenda, dan bent u altijd op tijd op de wedstrijden en op het goede veld. 

Voor u gelezen:  Spreekwoorden….
Ik vroeg mij af of er al spreekwoorden bestonden over het jeu de boules-spel. Even op Google kijken dus. Ik tikte in “Spreekwoorden jeu de boules” en er kwam een melding dat er 6 spreekwoorden en uitdrukkingen waren die het woord `jeu`bevatten!! Mooi!  

Lezen?? druk hier.

Nieuws van het bestuur/secretariaat:
Voorlopige wedstrijd- en toernooi-programma 2020:

30 maart                      : Openingstoernooi           
18 april                         : Huizen – Ankeveen
25 mei                           : Huizen – Bussum
7 of 14 juli                    : Avondboulen                    
11, 18 of 23 aug           : Zand-gras-toernooi          
5 oktober                      : Sluitingstoernooi            
Boulamis                     : 14 + 28 okt;  11 + 25 nov; 16 dec.

Extra speeldagen in Ankeveen – druk hier voor meer info.

Elk jaar houdt Ankeveen een zaterdagcompetitie waar ook wij aan mee kunnen doen. De kosten hiervoor is 4 euro per keer voor onze leden, leden van Ankeveen betalen 2 euro. DIT STAAT LOS VAN ONS TOERNOOI OP 18 APRIL TEGEN Ankeveen WAARVAN JULLIE NOG BERICHT KRIJGEN! De speeldagen zijn: 21 maart-16 Mei-20 juni-18 juli-15 augustus-19 september-17 oktober-en 21 november, je bent niet verplicht om alle zaterdagen mee te spelen.
De toernooien starten om 11 uur .

Voorlopige programma 2021:
  4  januari:  Nieuwjaarstoernooi met maaltijd
                       
  A.L.V. en Openingstoernooi 2021:  12 april

Van onze ledenadministratie
Nieuwe leden 2019-2020: Sander de Waal, Tineke v. Heeckeren, Betsy v.d. Klis, Henk v.d. Klis, Stef Haarman, Willem Jan Tieland, Riek Tieland, Martha Roos-Altena, Diny Zegers.
Overleden: Chris Angerman
Opgezegd wegens ziekte: Jenny Lam, Sander de Waal en Henk Wielick.              

Het was in de eerste week van februari 2020 dat er een leuk plaatje langs kwam: de geboorte van een jeu de boulesbal. Kijk maar even bij de map ‘bouleswetenswaardigheden’. Klik daar op het pijltje en het plaatje verschijnt.

                              -0-0-0-0-0-                                              Noteren:
ALV + Openingstoernooi 30 maart  2020
Ons openingstoernooi 2020 is op 30 maart. Ook de ALV is op deze dag gepland. Nadere informatie over deze dag volgt later.

                          -0-0-0-0-0-

Toernooi Ankeveen – Huizen op 18 april
Op 18 april a.s. kunnen we als Huizer boulesclub laten zien wat we waard zijn: we spelen tegen Ankeveen.  ’s Morgens om 11 uur starten we, dus aanwezig zijn om kwart voor 11. Meer info volgt later.

Toernooi Huizen-Bussum: 25 mei 2020
Meer informatie hierover volgt later, maar u kunt de datum alvast noteren.
                          -0-0-0-0-0-

                                                          
De routebeschrijving naar ‘De Kronkels’ vindt u bij de ‘Algemene Informatie’.

-0-0-0-0-0-

Laatste jeu de boulesnieuws;
Bier, boules en bitterballen onder één dak in Delft……

Borrelen met vrienden of collega’s is sowieso gezellig, maar wat nou als je ondertussen ook nog eens een potje petanque kan spelen? Dan is je middag of avond helemaal geslaagd. Binnenkort kan het in Delft, want jeu de boules-foodhal ‘Mooie Boules’ komt naar de stad. Dat schrijft mediapartner Indebuurt Delft’

Een speeltuin voor volwassenen, zo ziet Mooie Boules zichzelf. Stiekem klopt het ook wel. Vervang de ballenbak en slappe frietjes uit je jeugd voor borrelhappen en een jeu-de-boulesbaan en je bent er. Na Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven mogen we deze herfst nu ook in Delft met de glimmende ballen spelen.

Acht banen en een karaokeruimte

Begin december opent Mooie Boules op de Professor Schermerhornstraat, in een van de gebouwen van DUWO aan de Kanaalweg. In de zaak komen acht jeu-de-boulesbanen met daaromheen een café in ‘huiskamersetting’.
Behalve de grindbanen zijn er zelftaps, een tafeltennistafel, een karaokeroom en staan er verschillende bordspellen. Bij de twee barren in de zaak drink je biertjes van onder meer de Delftse Brouwers. Eten kan hier ook prima: topchef Ron Blaauw en verschillende Delftse ondernemers zorgen voor een heerlijk menu. 

HHHHhhhhhuhhh, hadden wij dat maar in Huizen!!!!!!!!!!!! Zou dat kunnen? Misschien een eenvoudige loods waar we ’s winters kunnen spelen????? Dat zou ook al helemaal geweldig zijn, toch? Dromen……………….

                          -0-0-0-0-0-

NAJAARS-/ SLOTTOERNOOI 7 OKTOBER 2019-SUCCES!!
Dat was me toch een mooie herfstdag! Het herfstgevoel begon al vroeg op de ochtend: het hele veld en terras lag bezaaid met takken die waren afgebroken van de bomen, eikeltjes die ook te zwaar waren geworden om te blijven hangen en natuurlijk alle blaadjes. Het werd dus ruim een half uur flink met de hark erover voordat het op een speelveld leek.  (Verder uitgebreid verslag van deze geslaagde dag vindt u in de map ‘Toernooien’. De foto’s staan zoals gebruikelijk in de map ‘Foto’s. Tot ziens bij goed weer op ons thuisveld of in Bunschoten bij Boulamis.

                          -0-0-0-0-0-

NATIONALE SPORTMAAND  18 SEPTEMBER 2019 
Wij hebben als ‘Jeu de Boulesclub Huizen meegedaan met bovenstaand experiment. Dit evenement dat j.l. zaterdag van start ging werd door ons natuurlijk ook in daden gevolgd. ’s Morgens stonden de vegers al op het veld om alle eikeltjes te verwijderen. Tjonge wat zijn dat er veel dit jaar. Er staan bijna alleen maar eikenbomen… Om kwart voor 1 waren er een aantal leden die zich afvroegen waar ‘alle’ belangstellenden waren. Die kwamen niet. Jammer genoeg stond ons evenement ook niet op een prominente plaats in de nieuwsberichten. Wij hadden alleen op woensdag een open dag en allerlei andere sporten stonden op andere dagen gepland. De volgende keer wat meer belichten in de media. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die ons weten te vinden op het boulesveld. Twee BOA’s die in de buurt waren, werden heel enthousiast en speelden een rondje mee. Jammer genoeg moesten zij weer aan het werk, maar we hebben zeker hun belangstelling gewekt. Alle aanwezige leden speelden nog even gezellig door. Alle standen werden ook genoteerd en de foto’s staan bij de afdeling ‘Foto’s ‘.

Feest 30 jarig bestaan van onze club op 16 september 2019.
We mogen wel zeggen dat deze dag heel erg gezellig was. Er waren veel leden aanwezig en dat verhoogde de sfeer. Het buffet was duidelijk erg  lekker. Meerdere mensen wilden nog wel een tweede keer opscheppen. Er was genoeg eten. Dank aan Boulamis voor alle hulp en vriendschap. Een uitgebreider verslag en dank zijn we ook verschuldigd aan ons bestuur. Dat kunt u dus verder lezen bij de map ‘Toernooien’.Daar kunt u dus  verder genieten. Alle foto’s daarvan staan op de map Foto’s’, uiteraard bij 2019.
Meer informatie over bovenstaande activiteiten vindt u hieronder of in de map ‘Toernooien’.S(ept)PORTMAAND 2019 IN HUIZEN  : Uitnodiging!
September is de sportmaand in Huizen. Je kunt dan gratis met veel sportverenigingen kennismaken. Dat is een geweldige kans. 
Ook de ‘Jeu de boulesclub Huizen’ doet hieraan mee. Dat is op woensdagmiddag 18 september. Wie eens wil kennismaken met deze sport verwelkomen we graag die middag. We starten met het spel om 13.00 uur. Als u mee wilt spelen, komt u dan s.v.p. rond 12.45 uur naar ons boulesveld naast het oude Gemeentehuis aan de Arie de Waalstraat. Er zijn boules te leen. 
Graag tot ziens op 18 september a.s.

Het Gras-Zandtoernooi van 18 augustus was een groot succes. Het verslag en de foto’s staan in de map ‘Toernooien’ en in de map ‘Foto’s’

                          -0-0-0-0-0-                                                 


Boules-wetenswaardigheden
Op onze website staat ook de pagina ‘boules-wetenswaardigheden’. Opgeleukt met plaatjes. Best leuk om even naar te kijken. 
Tijdens de speeldagen krijgen we regelmatig bezoekers die gewoon even sfeer komen proeven. Soms zijn die van een andere club, heel gezellig. Even alle nieuwtjes doornemen…of de speltechnieken.

We krijgen af en toe ook visite van een boulesclub uit een andere gemeente.
Deze keer kwam Ron een kijkje nemen.

Populariteit Jeu de boules stijgt gigantisch bij jeugd:
Vandaag (22-7-2019) voor u gelezen in de Telegraaf:
                       Jeu de boules populair!!! 
Natuurlijk wisten wij als boulers dit al heel lang, maar veel mensen denken dat  alleen ouderen dit spel adoreren. Niets is minder waar. Leest u dit artikel maar.

Bezoek aan de website:

Het blijft goed gaan met de site. Veel leden hebben zich al eigen gemaakt met de nieuwtjes die regelmatig verschijnen op onze site. We kopen echter op meer ‘bezoek’. 

8 augustus 2019 – Bezoek aan onze website:
In de laatste week is de teller op 244 bezoekers komen te staan. Zij hebben 932 keer op een pagina ingelogd met een gemiddelde van 3 min. 57 sec. per pagina.
30 juli 2019 –  Bezoek aan onze website:
Het gaat goed. Er zijn 224 bezoekers geweest, die 859 keer hebben ingelogd op een pagina. De gemiddelde bezoektijd was 3 min. en 22 sec.

24 juli 2019 –  Bezoek aan onze website:
Alweer 150 bezoekers die zich hebben gemeld, waarbij 583 keer een pagina is aangeklikt.

19 juli 2019 – Bezoek aan onze website:
De afgelopen 30 dagen zijn er 117 bezoekers geweest op onze website, waarbij 117 keer een pagina is aangeklikt. Gemiddeld duurde een bezoek aan de website 3 minuten en 51 seconden. We hopen dat dit zo blijft doorgaan.

De verslagen van de toernooien staan in de map ‘Toernooien”.
Om foto’s te bekijken van de toernooien, gaat u naar de map ‘FOTO’S en daarna klikt u op het pijltje van het toernooi en het jaar dat u wilt bekijken. Daar ziet u van welke activiteit foto’s zijn gepubliceerd.


Opgeven voor de toernooien op onderstaand adres:

Bets Fokker, 
Secretariaat:  Jeu de Boules Club Huizen
Kroos 16
1273 EE Huizen
Tel: 035-6922798
e-mail: fokfrak@casema.nl
Bankrek: NL15 INGB 0000 2446 75
t.n.v.  Jeu de Boules Club Huizen


Ander belangrijk nieuws….

Het is 23 mei 2019:

We staan in de krant! !!!
Nieuwsblad voor Huizen!


Nieuwsblad voor Huizen –  Facebook – 17 mei 2019

HUIZEN – Jeu de Boulesclub Huizen heeft een nieuwe website.    De club is een levendige vereniging die speelt naast het oude gemeentehuis aan de Arie de Waalstraat.
Iedere maandagmiddag wordt om 12.45 uur verzameld om om 13.00 uur te beginnen. In de winter wordt er binnen gespeeld in een overdekte jeu de bouleshal.

Toernooien
De club speelt onderling meerdere toernooien zoals het openings- en sluitingstoernooi.  Verder ’s zomers het gras/zandtoernooi.
Kijkt u voor meer info en inschrijving op de pagina ‘Toernooien’ In het hoofdmenu.
Wie een keer mee wil spelen is van harte welkom. Kijk voor meer informatie op de informatiepagina’s in het hoofdmenu of kom op maandag even naar ons speelveld. Ieder nieuw lid mag 3 keer meespelen voor tot lidmaatschap over te gaan.   Oefenbaan?
Gerucht: naast de Brassershoeve komt misschien  een jeu de boules-baan. Leuk om tussendoor met elkaar te trainen. Vooral voor kleine groepjes.
Een kopje koffie is dan zo gehaald. Dat moet er toch gezellig gaan uitzien!!

                                                     -0-0-0-0-0-

Zilveren armband gevonden op 13 mei (2019).
Maandag 13 mei 2019 kwam een van de bewoners van de Arie de Waalstraat na de wedstrijd vertellen dat ze een zilveren armband op het grasveld had gevonden. Inlichtingen  op maandagmiddag bij de wekelijkse speeldag bij Anke of Bert.