Wekelijkse Nieuwtjes

 

De nieuwste berichten staan altijd bovenaan.
De oudste berichten dus onderaan.
Nieuwtjes over de
gespeelde toernooien staan wat uitgebreider in de map ‘Toernooien’. Kijkt u dus in de juiste map voor uw gewenste informatie.

 

Speelmiddag 4 juli 2022
In aanloop naar ons zomertoernooi konden we nog lekker oefenen, het weer was helemaal top en er waren 28 spelers.
Het digitale systeem/puntentelling bewees duidelijk zijn diensten: binnen no time wist iedereen waar hij/zij moest spelen nadat de stand vliegensvlug ingebracht was. Mooi! 
Daar doet iedereen zijn voordeel mee, want foutjes zijn er nu niet meer bij. Waarmee we natuurlijk niet willen zeggen dat het ouderwetse blokjestrekken niet deugde: echt wel!!!!!!!!! Dat kistje houden we achter de hand.
Maar we zitten in een razendsnelle tijd en alles, ook de puntentelling, gaat zoals alles in 2022 gaat: ongelooflijk snel.
Steeds meer leden weten al hoe je de namen en standen moet inbrengen. Dat heeft ook als voordeel dat mensen elkaar kunnen afwisselen bij absentie. Dat is misschien ook een extra  fijne bijkomstigheid. Natuurlijk is het voor sommigen even wennen, maar ach…de techniek vordert. Ook bij de sportclubs. Voor de administratie is het in elk geval goed dat de totale uitkomst van de speelmiddag met een druk op de knop bij mij binnen is……. en die stand is bij mij weer met een druk op de knop opgeslagen. Ik ben benieuwd of je aan het eind van het seizoen ook kunt zien wie de beste van allemaal is en wie er steeds beter wordt. Dat zal ik toch eens bij Roel informeren.
Vandaag: Anke Kooiman       -nr 1  met 3 gw   en 25 pnt
                  Nelly Wiegers        – nr  2  met 3 gw  en 20  pnt
                  Roel v. Wingerden -nr  3  met 2 gw  en 17 pnt
Ria had de poedelprijs en won een mooi puzzelboek.

Volgende week maandag allemaal nog een keer oefenen en dan gaan we los op de Franse avond. Gezellig!!

Zomertoernooi 2022 op 12 juli a.s. 
Hebben jullie er ook zo’n zin in? Een toernooi…
Nou, dat gaat binnenkort gebeuren. Het zomertoernooi, oftewel onze Franse avond. Schrijf snel in, vóór 7 juli a.s. Per lid mag er één geïnteresseerde introducé(e) meekomen. Inschrijven € 1.50 voor alle deelnemers.

Speelmiddag 27 juni 2022
Het stond op buienradar, maar het leek een foutje. Nee hoor! Het werd toch behoorlijk vochtig en Stef zag op buienalarm dat het heftig zou worden: geen derde partij. Toch was het een gezellige middag, hoewel de luidruchtige grasmaaier van de Gemeente weer voor nogal wat geluidsoverlast zorgde. (Sommigen misten de bekende kreet: ‘Hij ligt- de mijne.’) Vreemd dat die precies op maandagmiddag- om1 uur gaat beginnen. En na het naastgelegen grasveld bij de buren gaat maaien…….en dat veld is ook naast onze eigen boulesbaan.
Een andere middag zou fijner zijn….
Maar de twee partijen die wel gespeeld waren, boden dus  perspectief voor onze  spelers: als je twee partijtjes had gewonnen maakte je kans op een prijs…. Dat gold vandaag voor Anke en Bert.
Anke –  eerste prijs   – 18 punten
Nelly –  tweede prijs – 15 punten
Bert   – derde prijs     – 9 punten
Poedel – Elly v.d. Kommer: -18 punten

Speelmiddag 20 juni 2022
Prachtig boule-weer. Het werd weer gezellig, bijna als vanouds. Het nieuwe systeem begint goed te werken. Niemand heeft zoals voorheen nog een blokje in zijn zak gestoken waar we na de loting nog naar moeten zoeken. Het ziet er professioneel uit.
De drie winnaars hadden drie wedstrijden gewonnen.
1. Hans L. -24 pnt;     2. Ron W. -16 pnt;    3. Marion  -13 pnt.     Van harte!!

                                             -0-0-0-0-0-0-0-
Op mijn W-A kwam onderstaand plaatje binnen. Best grappig toch?

Speelmiddag 13 juni 2022
Uitzonderlijk weer en iedereen was vrolijk. Mensen die kwamen kijken naar het spelen vonden het hele veld in een vrolijke stemming. Alles liep op rolletjes en de uitslag was heel apart. Degene die een van de vorige keren nog de poedelprijs had gekregen…. was met grote sprongen geklommen op de uitslagenladder.
1. Ria                   -3 gew    –  30 pnt         
2. Nelly               -3  gew   –  14 pnt
3. Theresia         -3  gew   –  12 pnt
Gast Nico had vandaag de poedel.

Speelmiddag 5 juni 2022
Vandaag maar 14 deelnemers, maar het is vakantie en de caravanners zijn afwezig.
1. Carolien de Bruin   3     – 20 pnt
2. Willy Overstegen    2     – 13 pnt
3. Ria Spijker                2     – 12 pnt
Poedel: Don Heijsteeg: -33 pnt.

Droevig nieuws
Op 31 mei jl. is Wim Fokker overleden. Intussen is hij naar zijn wens in alle stilte begraven. Voor meer info kijkt u op de nieuwe ‘Lief en Leed’-pagina.

Speelmiddag 30 mei 2022
Wat een heerlijk weer! En de 30 leden die vandaag kwamen spelen hadden er zo te zien zin in. De organisatie hield de speeltijd goed in de gaten. Na de derde partij bleven de meeste spelers ook gezellig zitten en wachtten tot de uitslag bekend was. Toppie. Elly Koppen had gezorgd voor de prijsjes.

(34) Marion  Bremer || 3 | 19 || Nr 1
(18) Elly  Koppen || 3 | 18 || Nr 2
(7) Bert  Kooiman || 3 | 17 || Nr 3
Poedel  :  Sebine            
             

Speelmiddag 23 mei 2022
Via de e-mail komt gewoon de stand binnen dus die zullen we plaatsen.

Naam || Gew | Pntn ||  
(47) Roel v.   Wingerden || 3 | 23 || Nr 1
(27) Joop v. Oostwaard || 3 | 21 || Nr 2
(11) Carolien de Bruijn || 3 | 15 || Nr 3

Arjan van der Sluys had met -21 pnt de poedel.
                                                -0-0-0-0-0-0-0-0-
Huizen-Bussumtoernooi 16 mei 2022
Prachtig weer toen we om 1 uur startten, maar na een half uurtje kwam er toch de beloofde regenbui. Gelukkig niet al te straf, maar zonder plu toch erg vochtig. Het werd een vrolijk gezicht met al die kleurige plu’s. En er werd ook veel om gelachen. Slechts 1 speler werd boos dat hij nat werd en verliet het veld, waardoor hij de andere spelers zwaar tekort deed. Gelukkig werd alles weer opgelost, maar de meeste spelers vonden deze actie niet kunnen. Na twee partijen werd het eindsignaal gegeven om bij elkaar te komen in de toneelruimte van de Kruiskerk. Daar stond Ans Haarman klaar achter de tafel met allerlei drankjes. Dank je wel Ans! Heel geweldig. We konden niet meer een derde partij spelen omdat de gehuurde ruimte een tijdstip had. (Dit schrijven we om deze beslissing uit te leggen)
Er stonden ruim gevulde schalen met borrelhapjes klaar en dat ging er echt wel in. Gelukkig was er tijd om met elkaar te bomen over de partijen.
Over drankjes gesproken: Tineke bemande de koffie en thee op het veld. Verschillende leden hebben heet theewater en koffie aangeleverd om de leden en Bussumers te plezieren. Ook dank daarvoor. Over dank gesproken.. ’s morgens hebben 4 mannen het veld en het omliggende bos geveegd zodat het speelklaar was. Veel dank! En aan de organisatie van deze dag en allen die niet worden genoemd ook dank! En dan vergeten we bijna de uitslag te vermelden: Huizen heeft de beker gewonnen en dus moeten we de beker weer laten graveren. Of de sfeer er in zat? Kijk maar ‘s.
Binnenkort verhuist dit verslag naar de map ‘Toernooien”. Dit doen we om ruimte te houden in de map ‘Wekelijkse nieuwtjes’.  Kijk dus ook regelmatig bij de andere mappen.

Dolle pret met de beker.


Speelmiddag 9 mei 2022
Op 9 mei waren er 29 deelnemers.
De drie winnaars hadden  3 partijen gewonnen.
1. Rob Mebus          –   3     27 pnt
2. Wim Verhoef      –   3     23 pnt       
3. Ron Wong           –   3     14 pnt
Gefeliciteerd alle drie!!!!
De poedelprijs was deze keer voor Louis Hamers:
Voor Louis 0 gewonnen wedstrijden en min 20 (-20) pnt.

10 mei 2022
Beste mensen,
Er is weer een uitnodigingsbrief binnengekomen van de boulesvereniging in Ankeveen. We worden uitgenodigd om een toernooi te komen spelen. Hieronder de uitnodigingsbrief:
Onderwerp: ASVPetanque91 toernooi

Beste boulers,
Ons volgende toernooi komt eraan, op zaterdag 21 MEI om 11.00 uur starten we met het OPENASV91PETANQUETOERNOOI.
Het weer ziet er weer geweldig uit zoals altijd.
Wat ik begreep wordt het een “zoet” toernooi. Komt daarom allen spelen op ons mooie terrein.

Groet, Elly en Wedstrijdcommissie.

3 mei 2022
Belangrijke mededelingen betreft onze wekelijkse speelmiddag.

Als je wekelijks met elkaar speelt, moeten er ook afspraken gemaakt worden omtrent de regels waar we ons aan moeten houden.
Lees onderstaande belangrijke regels die voor ieder lid gelden.

Beste allen,

Afgelopen maandag, 2 mei, hebben jullie op een prachtige dag vol zonneschijn, heerlijk kunnen boulen. Zelf was ik door omstandigheden afwezig. Uit de reacties die ik later hoorde is er laat (te laat) gestart en is er ook geen tijd bijgehouden voor een partijtje, met het gevolg dat de spelmiddag pas rond 16:45 uur was afgelopen.

Om bovenstaande reden treffen jullie onderstaand de regels aan die we moeten hanteren.

Dit gaat over de normale maandagen. Voor andere toernooien kunnen andere regels/tijden gelden, b.v. toernooien tegen Bussum. 

 1. Iedereen is aanwezig om 12:45 uur
 2. De inschrijving zal tussen 12:45 uur en 12:55 uur plaatsvinden.
 3. Als een lid na 12:55 uur aankomt, speelt hij de eerste partij niet mee.

 4. Zodra de blokjes met namen op het speelbord staan hoef je alleen bij je eigen naam te kijken, je ziet het baannummer en gaat naar je baan. Blijf niet hangen rond de borden met namen en banen, geef een ander ook de kans te kijken waar hij/zij speelt. Er wordt op de fluit geblazen om dit te melden.

 5. Het spel start echt om 13:00 uur.
 6. Vanaf de start zal de tijd bijgehouden worden, maar na 45 minuten zal de laatste mène gespeeld worden.
 7. Geef direct de stand door, dit hoeft maar door één van de winnaars van de partij te gebeuren
 8. Mocht je na deze partij weg gaan, geef dit dan door en draai het blokje bij je naam om. Rode stip zichtbaar.  Meldt evengoed bij de leiding dat je weggaat.
 9. Om 13:50 uur kunnen we de borden met blokjes voor de tweede partij gereed maken. Er wordt op de fluit geblazen om dit te melden.
 10. Ook nu geldt, kijk waar je gaat spelen en blijf niet rond het bord hangen.

 11. We starten om 14:00 uur starten met de tweede partij.
 12. Om 14:45 uur stoppen we dan met deze tweede partij.
 13. Geef direct de stand door, dit hoeft maar door één van de winnaars van de partij, te gebeuren.
 14. Mocht je onverhoopt weggaan, draai het blokje bij je naam om, rode stip zichtbaar. En meldt het bij de leiding.
 15. Om 14:50 uur kunnen we de borden met blokjes voor de derde partij gereed maken. Er wordt op de fluit geblazen om dit te melden.
 16. Op de nieuwe baanindeling tref je je naam weer op het speelbord en je weet je baan. Blijf niet hangen rond de borden met namen en banen.

 17. We willen om 15:00 uur starten met de derde partij.
 18. Om 15:45 stoppen met de derde partij
 19. Geef direct de stand door, dit hoeft maar door één van de winnaars van de partij, te gebeuren.
 20. Na de uitslag van de laatste baan is vrijwel direct de einduitslag bekend en wordt bekendgemaakt.

Na de wedstrijd stapelen we samende stoelen op de kar en rijden deze kar naar het hok. Als het tentje voor de laptop is opgezet, ruimen we dit op. We zijn met z’n allen één vereniging.

Met vriendelijke groet,

Stef Haarman
Wedstrijdsecretaris
JEU DE BOULES CLUB HUIZEN

Speelmiddag 2 mei 2022
Een prachtig geharkt en geveegd speelveld en het mooie weer was zeer uitnodigend om met 36 man te gaan spelen. Er was een heel verrassende uitslag. De nummers 1,2 en 3: 3 keer gewonnen.
1:  Johan Panjer            –  22 punten
2:  Carolien de Bruin   –  20 punten
3:  Jan Lievers               –  15 punten
Poedel Thea Wieleck –  min 26 punten.

Dank voor de foto’s Ria!
Boulamis 2022    –    2023
De data voor de Boulamismiddagen zijn bekend. We hebben ze voor u op een rijtje staan. Het zou leuk zijn om met een flinke groep daar te spelen. Maak afspraken om met elkaar mee te rijden. Er zijn 10 woensdagen voor ons gereserveerd.
U kunt ze alvast in uw agenda noteren. We hopen op een grote opkomst. Lekker overdekt spelen en gezellig even met elkaar bijpraten.

Woensdag 19-10-2022 vanaf 13:00 uur- eerste woensdag
Woensdag 02-11-2022 vanaf 13:00 uur
Woensdag 16-11-2022 vanaf 13:00 uur
Woensdag 30-11-2022 vanaf 13:00 uur
Woensdag 14-12-2022 vanaf 13:00 uur
Woensdag 11-01-2023 vanaf 13:00 uur
Woensdag 25-01-2023 vanaf 13:00 uur
Woensdag 08-02-2023 vanaf 13:00 uur
Woensdag 22-02-2023 vanaf 13:00 uur
Woensdag 08-03-2023 vanaf 13:00 uur

Gras-Zandtoernooi  2022 –   Noteer alvast in uw agenda:
Gelukkig blijft de datum voor ’t gras/zandtoernooi 31 juli, zoals eerder is aangegeven. Mochten de weersverwachtin-gen voor 31 juli ongunstig zijn, dan verplaatsen we het toernooi naar 7 augustus. Houd dus ons nieuws in de gaten.
En dit toernooi is ALLEEN VOOR EIGEN LEDEN.
PECH- PECH-PECH-PECH
Vanwege een storing missen we een paar weken info. Dit betreft geen informatie over toernooien of wedstrijden. 

Toernooi Huizen-Bussum 16 mei 2022
Ons jaarlijke toernooi/wedstrijd tegen Bussum vindt dit jaar plaats in Huizen, omdat wij vorig jaar hebben gewonnen.
We spelen 3 partijen:  om 13.00 u., 14.00 u. , en 15.00 uur
Aanmelden is tussen 12.30 en 12.45 uur. Kom vooral op tijd zodat we om 13.00 uur echt kunnen beginnen. 

Speelmiddag 25 april 2020
Droog weer. Maar toch weinig deelnemers, 12 spelers. Gelukkig was het een geslaagde middag. We hebben nu een mooie tent waaronder onze schrijvers droog zitten als ze de standen aan het uitrekenen zijn. Heel fraai. ’t Wordt nu heel echt. Wie won en wie niet? 
1. Henk v.d. Klis             -25 pnt    – 3 
2. Joop v. Oostwaard     -18 pnt    – 3
3. Elly Koppen                -14 pnt    – 2
Poedel: Hans de Jong    min 23 pnt. 

ALV + Openingstoernooi-11 april 2022
We hebben schitterend weer. (Goed dat dit toernooi een weekje verzet is.) We beginnen in ’t Lopertje een oud schoolgebouw waar we mogen vergaderen. Na de benodigde mededelingen en het goedkeuren van een en ander werd Ria Spijker in het zonnetje gezet voor al het werk dat ze gedurende vele jaren voor de club heeft gedaan: koffie zetten, wc. schoonmaken, prijzen inkopen, tellingen bijhouden, bestuurslid zijn….wat heeft ze niet gedaan…….

Een mooie ruiker en een certificaat met “Lid van verdienste” werden haar uitgereikt. Als klap op de vuurpijl ontving ze een mooi beeldje dat speciaal voor haar werd gemaakt door Tineke. Ria bedankt voor alles. Het is je van harte gegund!!!! Over Tineke gesproken: Zij bood aan de plaats van Bets over te nemen binnen het bestuur. Bets moet een stapje terug doen. Zij heeft zolang we ons kunnen herinneren het secretariaat gedraaid. En dat is niet gering. We wensen Tineke veel succes. 
Na de vergadering was het tijd voor het openingstoernooi.
Dat was best spannend. Er waren 33 deelnemers vandaag.
Roel had vandaag zijn laptop mee waarop zijn eigen programma stond: hiermee kunnen de standen goed worden verwerkt. Ria was meteen geïnteresseerd en liet zich goed voorlichten. Het oude blokjesgedoe is op zijn retour. Er is een moderne keuze en telling voor terug. 
We bedanken Roel heeeeel hartelijk voor zijn inbreng. Top!!!
De uitslag was verrassend: Peter Koelink kreeg vandaag de poedelprijs met -16 punten. Maar het was een mooie prijs.
1. Cees van Garderen    –   15 punten
2. Henk van der Klis      –   15 punten
3. Martha Roos                –   14 punten
Deze uitslag kwam na 2 rondes. We hadden zo nog wat tijd over om gezellig na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Drie dames namen achter de bar de opruimtaken waar en weer 3 anderen veegden de vloer. Het jaar is geopend en gaan nu op naar de volgende wedstrijd.

Hierboven de officiële weergave.

7 februari 2022
Wat was het weer heerlijk elkaar te ontmoeten. Fijn dat  iedereen om 12:50 uur aanwezig was en om 12:55 uur al ingeschreven was. We konden zo echt om 13:00 u. starten. Er waren veel mensen aanwezig, wel 28 spelers.

2 februari 2022
Na 2 dagen de storm Corrie te hebben doorstaan mogen we hopen dat er maandag a.s. in rustig weer gespeeld kan worden. Vandaag, woensdag 2 februari, is het echt mooi weer. Droog met een prachtig zonnetje. En nu maar hopen dat dit weertype zich voortzet. Onze tekenaar had er al ideeën over; zie de tekening. De contactpagina is overigens aangepast; kijkt u maar.

Maandag 31 januari 2022 is het zover!
We gaan boulen. Het
mag weer, maar houd wel afstand. We moeten nog steeds oppassen voor eigen bestwil. Tot ziens op ons veld!!!  Bets Fokker

CORONA-MEDEDELING:            Huizen, 16 januari 2022.
Beste leden,
Na overleg hebben wij als bestuur besloten, onze jeu de boules wedstrijdjes nog niet te starten! De coronagolf tiert momenteel welig hier in de regio en met mondkapjes spelen zien wij niet gebeuren, tevens kost het velen van ons moeite om tijdens wisseling genoeg afstand te houden van elkaar.


Als vader schiet, wees dan op je hoede!

Nieuws van de Nederlandse Jeu de Boulesbond
De Nederlandse Jeu de Boulesbond bestaat dit jaar 50 jaar. Daarom worden een aantal feiten gevierd. Ter ere van die 50 jaar heeft de bond een nieuw logo ontworpen. Op hun eigen site komt u meer te weten over al hun activiteiten.


Einde 2021

Nu we het kerstfeest naderen en de jaarwisseling in zicht hebben, krijgen we een lockdown tot (in elk geval) 14 januari 2022 te doorstaan. Is best lastig, maar voor een goed doel. Hopelijk gaat het snel weer de goede kant op: minder besmettingen en dus minder druk op de zorg. Degene die zijn e-mail op tijd heeft gelezen staat morgen niet op het speelveld in zijn eentje: Bets heeft een e-mail met covid-maatregelen doorgestuurd. Voorlopig hebben we een stop om samen te boulen. De maximale grootte is 2 personen en dan nog anderhalve meter uit elkaar. Laten we hopen dat we snel weer betere berichten krijgen uit Den Haag.  De verwachting is dat de kou eraan komt……Het bestuur en onze tekenaar wensen u alvast een knallende jaarwisseling. Dat het virus daardoor maar snel op de loop mag gaan.
Kerst en zo
In de maand december kun je verblijd worden met een leuke of lekkere attentie. Onze tekenaar werd blij verrast en maakte daar meteen een mooie tekening van die we jullie niet willen onthouden want daar is hij veel te leuk voor.

WEBSITE
HOERA!!!! Na een fout of een crash van een paar weken is de website weer in de lucht. Ik zal proberen deze week zoveel mogelijk gestuurde informatie nog te vermelden. 

Aanvulling spelen in Bunschoten
Aangezien weinig leden belangstelling hebben om in Bunschoten te spelen (Bets heeft een rondvraag gedaan), is besloten om in december niet meer te spelen in Bunschoten. We kunnen natuurlijk wel met de Bunschoters meeboulen voor € 2 p.p. , maar dan moeten we op tijd inschrijven: 12.00 uur. Aanvang om 12.30 uur. We kunnen nog wel gewoon op ons eigen veld spelen. Fijne decembermaand allemaal!
Coronaregels:
Alle spelers die in Bunschoten komen spelen dienen een QR-code mee te nemen. Er wordt op gecontroleerd.

Speelmiddag 6 december 2021
Het was waterkoud, maar droog. Toch nog 24 spelers.

 1. Rob              3 gewonnen-24 pnt
 2. Carolien     3 gewonnen-16 pnt
 3. Dina            2 gewonnen-13 pnt
 4. Stef              2 gewonnen-12 pnt
 5. Hans L        2 gewonnen- 8 pnt
 6. Wim            2 gewonnen-  6 pnt
  Ingrid -poedel

  Speelmiddag 24 november in Bunschoten
  Achteraf gezien bleek deze dag de laatste speelmiddag te zijn in Bunschoten. Er kwamen maar 10 spelers opdagen. Omdat er weinig belangstelling is voor Bunschoten besloot het bestuur dat we dit jaar daar niet meer spelen. Intussen is het door de corona verboden…. .We speelden dus in 2 teams en daarmee hadden we een fantastische middag. Super-gezellig.
  Elly van K(12) en Elly K(-12), Louis(25), Theresia(17), Anne(-25), Willem-Jan(-4)en Riek(-25), Anke(12), Bert(2) en Lucy(11).
  Na de strijd was Louis nr 1. Elly van K. en Anke hadden een gedeelde tweede plaats en Theresia werd derde. Alle drie de wedstrijden werden door hen gewonnen met 25, 12 / 12 en 17 punten.
  De poedel ging naar Riek en Anne. Zij hadden 0 gewonnen wedstrijden.

  Speelmiddag 22 nov 2021
  Deze middag gelukkig niet zo koud, maar gewoon lekker herfstweer. Ria zag een prachtig herfsttafereel in een boomstam. Kijk bij de foto’s van vandaag. 
  De uitslag van de middag staat weer vermeld.
  1. Ron                  –  19 pnt.         3 gew.
  2. Hans de J.       –  16 pnt.         3 gew.
  3. Rob                  –  14 pnt.         2 gew
  4. Willy                –   6 pnt.         2 gew
  5. Willem-Jan     –  13 pnt.        3 gew

  Speelmiddag 15 nov 2021

  Het was waterkoud, maar er werd gespeeld door 26 boulers.
  De uitslag is ook bekend:
  1. Rob                -27 pnt .    3 gew
  2. Hans de J      -13 pnt.     2 gew
  3. Johan            -13 pnt.      2 gew
  3. Stef                -11 pnt.      2 gew
  5. Elly v K         -21 pnt.      1 gew
  6. Ria                 –  9 pnt.      1 gew
  En Willy had de poedel met 28 punten.Speelmiddag 8 nov 2021
  Hoewel het weer niet helemaal ‘je dat’ was kwamen er toch nog 29 spelers. Geweldig toch? Uitslag:Speelmiddag 1 nov 2021
  Vandaag droog en 38 boulers!!
  Speeldata Bunschoten:
  Er is een kleine aanpassing in de speeldata Bunschoten:
  Woensdag 2 maart komt te vervallen. Daarvoor in de plaats spelen we 9 maart. Voor alle duidelijkheid nog even de data hieronder:

2021 :Woensdag 13-+27 oktober;  10+24 november en 8 december. 2022: Woensdag 19 januari; 2+16 februari; 9+16+30 maart.
Deze dagen starten wij ons spel om 13.00 uur      

Woensdag 27 oktober 2021.
Er kwamen 24 boulers, toppie.


Maandag 18 oktober 2021

Wat een lekker weer. 40 spelers kwamen naar ’t sportveld, allemaal met groot enthousiasme. Ook waren er  een paar nieuwe gezichten. Zo te zien hadden zij het ook naar het zin.
Ria had de prijzentafel uitgestald. Stef zorgde voor de stand.
Bert heeft zijn nieuwe telefoon uitgeprobeerd met foto’s.

V.L.N.R. Roel, Louis en Anke. Roel werd 2de.

Woensdag 13 oktober 2021
Het was eindelijk zover: de eerste keer naar Bunschoten om lekker onder dak te spelen bij ‘Boulamis’. Er was een redelijk grote opkomst: 24 spelers, dus 6 banen. De sfeer was prima en iedereen had er zin in. Ria had 4 prijzen met een poedel.
Voor de verandering hadden we de beste 2 spelers met 3 gewonnen wedstrijden + de beste 2 spelers met 2 gewonnen
wedstrijden. 

3 wedstrijden: Thea(1) en Anne(2). 2 wedstrijden: Rob(1) en Teresa(2). Poedel: Hans Leideritz(-25). Tot 27 oktober!
De foto’s zijn van Ria.

Maandag 11 oktober 2021
Intussen zijn we beland in een herfstige omgeving op ons boulesveld. De bomen beginnen aardig te kleuren. Het is een prachtige omgeving. Vandaag was de opkomst groots, echt geweldig. De prijzentafel was ook groots. Het zonnetje was aanwezig en iedereen had er zin in. We hebben 3 partijtjes gespeeld en daarna verliep het opruimen goed. De uitslag was als volgt: nr.1: Onze voorzitter Anne; nr.2. Ben; nr.3 Anke. De rest is bij de redactie nog niet bekend, maar veel deelnemers hebben een prijsje gekregen. Met dit weer tekenen we er voor om de herfst in te gaan. Aanstaande woensdag 13 oktober spelen we voor de eerste keer deze herfst in Bunschoten. Dat gaat vast weer een leuke middag worden. Tot ziens!

Mededeling voor de lezers van onze boulesclub:
Deze site is vanaf juli zoveel mogelijk bijgewerkt. Zowel de mededelingen als de foto’s. Kijkt u dus even naar alle kiekjes
van uzelf en uw boulesvrienden?

Maandag 4 oktober- ALV en speelmiddag (Slottoernooi)
Gelukkig konden we nu wel de ALV laten doorgaan. Er was een grote opkomst, 36 personen. Allereerst stonden we stil bij het verlies van enkele leden. Het bestuur heette ons welkom en we startten met de vaste punten. Er waren 3 nieuwe leden te verwelkomen. Tijdens de vergadering werden Ron Wong en Nelly Wiegers naar voren geroepen door onze voorzitter Anne. Hij vertelde dat Ron en Nelly dat zij als eersten van onze club tot ‘Lid van Verdienste’ werden benoemd. Beiden kregen een Oorkonde en een heel mooi kunstwerkje gemaakt door Tineke Snel, waar ze heel blij mee waren. Anne dankte verder nog Ria voor al haar werk dat ze heeft gedaan zoals prijzen kopen en tellen, koffie zetten etc. etc. etc. Te veel om op te noemen. Een mooie chrysant (met cadeaubon) gaat haar tuin opleuken. Ook Willy kreeg een mooie chrysant voor het mooie werk dat ze heeft gedaan. 

Na de lunch gingen we naar het veld en speelden gezellig 3 partijen. Heerlijk weer was het. Af en toe een dreigende wolk, maar er viel niets uit. Bij de prijsuitreiking kregen alle aanwezigen een prijs, zelf uit te zoeken. Iedereen was blij en kon tevreden naar huis.
De afsluitende aangeklede borrel in ’t Visnet was echt heel gezellig. Op naar een gezellig jeu de boulesjaar 21-22. 
Binnenkort zien we elkaar in Bunschoten waar we onze krachten gaan meten. Tot ziens!

3 oktober 2021:
Morgen vindt onze ALV plaats en volgende week gaan we weer (voor de eerste keer dit jaar) boulen in Bunschoten, zoals gebruikelijk op woensdag. Voor alle leden die nog niet eerder daar zijn geweest komt hieronder de route.

Route naar Boulamis-Bunschoten:
Adres Sportpark “de Vinken”, de Kronkels 12b, 3752 LM Bunschoten.
Vanaf A1 ri. Amersfoort- Dan afslag 11-Eembrugge/Bunschoten

Einde afrit Links naar Spakenburg/Bunschoten. Dan alsmaar rechtdoor tot aan het bord “industrie De Kronkels”. Na dit bord linksaf, deze straat heet “De Kronkels”.

Aan de rechterkant passeer je : Bouwmarkt- Benzinepomp ”Gulf”-ITB (InstallatieTer Beek).
Aan de linkerkant is een rood gebouw, na dit gebouw linksaf sportterrein “De Vinken”.

Aan het eind van de parkeerplaats is links de toegang naar “Boulamis”

September 2021:
Goed bericht: We hebben weer 3 nieuwe leden. We heten Arjan, Roel en Elly van harte welkom bij onze jeu de boulesclub.

OLYMPISCHE PARADE 2021 Huizen
Stef Haarman en Henk v.d. Klis liepen op 18 sept. met onze banner tijdens de Olympische Parade  t.g.v. de opening van de sportmaand Huizen.  
Deze foto is van Frank Bakker van De Gooische Fotoschool.

Belangrijke mededeling:
Voor alle belangstellenden die de Jeu de Boules-sport beter willen bekijken en graag eens een keer willen kennis maken met deze sport. In Huizen kunt u onder de bomen naast het oude gemeentehuis in het centrum op maandag komen kennismaken. Ook meedoen mag. Wij hebben voor u ballen te leen.

Beste leden,

Hierbij alvast de dag en aanvangstijden voor komend herfsttoernooi met voorafgaand onze uitgestelde jaarvergadering. Noteer in uw agenda!!!

Tevens de 10 data die zijn vastgelegd bij de Boulamis in Bunschoten.

Jaarvergadering en herfsttoernooi 2021
Op 4  oktober houden wij onze uitgestelde jaarvergadering in ’t Visnet’. Binnenloop+Inschrijving van 10.00-10.30 uur en  aanvang ALV 10.30 uur

Daarna pauze in ’t Visnet met om 12.30 u. start 1e partij op het veld. Wij spelen 3 partijen en gaan na afloop  weer naar ’t Visnet voor afsluiting en prijsuitreiking.

Alle gegevens en verslagen worden nog naar u toegestuurd.

Spelen in Bunschoten bij Boulamis
Op de nu volgende woensdagmiddagen kan er gespeeld worden in de Boulamis te Bunschoten-Spakenburg.

De route naar ‘Boulamis’ bij
      Sportpark “de Vinken”
      De Kronkels 12b
      3752 LM Bunschoten

 • Neem de A1 richting Amersfoort.
 • Op de A1 afslag 11- Eembrugge/Bunschoten.
 • Einde afrit Links naar Spakenburg/Bunschoten
 • Daarna rechtdoor tot aan het bord  “industrie De Kronkels”.
 • Na dit bord linksaf, deze straat heet “De Kronkels”
 • Aan de rechterkant passeer je : Bouwmarkt+Benzinepomp”Gulf”-ITB:Installatie Ter Beek
 • Aan de linkerkant is een rood gebouw.
 • Na dit gebouw linksaf naar sportterrein ‘De Vinken’.
 • Aan het eind van de parkeerplaats is links  de toegang naar “Boulamis”.

2021 :Woensdag 13-+27 oktober;  10+24 november en 8 december. 2022: Woensdag 19 januari; 2+16 februari; 9+16+30 maart.
Deze dagen starten wij ons spel om 13.00 uur                   

Speelmiddag 30 augustus 2021
Het was mooi speelweer en er kwamen 23 boulers. Foto’s in de fotomap.
                                                                                               
Gras-Zandtoernooi-29 augustus 2021
Het toernooi is gespeeld tussen de buien door. Alle mensen waren wel tevreden. De lekkere hapjes haalden gretig aftrek. Voor verslag van deze middag zie ‘Toernooien’. Onze tekenaar heeft zijn gedachten laten gaan over dit jaarlijks terugkerende toernooi. 
Speelmiddag 23 augustus
Het was een enerverende middag. Wie naar de trotse winnaars kijkt van deze dag zal dit beamen! Uw redacteur weet niet precies wie de nr 1 was deze dag maar….. de winnaars staan gebroederlijk naast elkaar. Ria schreef over deze middag:Mooi weer-36 boules.

Uitvinding
Kijk bij de map ‘Bouleswetenswaardigheden’ en klik op het pijltje ernaast. Daar staat een mooie uitvinding, of niet?

Speelmiddag 16 augustus:
Alweer regen. Toch kwamen er nog leden binnendruppelen.
Geen inschrijvingen, geen koffie, geen prijzen. Gezellige dag.
Speelmiddag 9 augustus:
Het zag er niet naar uit dat het droog zou blijven, maar dat pakte goed uit. Met 20 man op het veld was er toch een leuke wedstrijd. Hieronder de uitslag:

Vrijdag 6 augustus: Belangrijke mededeling.
Vandaag een nagekomen bericht over ”t Gras/Zandtoernooi.
Dit toernooi is dit jaar UITSLUITEND VOOR EIGEN LEDEN.
Deze maatregel heeft te maken met het coronabeleid: zo weinig mogelijk wisselingen. Dus: Géén introducées.

Maandag 2 augustus: Gisteren kwam er op de redactie een briefje binnen uit Frankrijk met een hele aparte uitvinding in de jdb-wereld. Vanavond ben ik aan het vertalen geslagen maar helaas is niet alles afgekomen. Ik probeer wel het bericht nog deze week af te krijgen. Houd de website dus in de gaten en met name de map ‘Boules-wetenswaardigheden’.

Speelmiddag 2 augustus.
Het bleef gelukkig droog. Voor de rest van de week is niks zeker. Er werd heftig gespeeld en daar kwamen een paar blije spelers uit de strijd. De foto’s zetten we weer in de map foto’s, maar eentje wilden we alvast plaatsen in deze map.
Vier trotse winnaars! Hans, Cees, Ron en Sebine.

Zondag 1 augustus 2021

Beste leden,
Hierbij de uitnodiging voor het zand/grastoernooi op zondag 29 augustus.
Dit toernooi wordt gehouden rondom locatie surfstrand.

Melden op 29 augustus                           12.30 uur
Start toernooi                                            13.00 uur
Inschrijfgeld                                              € 2, –

Er worden 3 wedstrijden gespeeld.                      

Ook dit jaar kunnen wij gebruik maken van de surfclub- kantine, te bereiken via de parkeerplaats van recreatiegebied “Het Gooiershoofd” aan de Zuiderzeeweg te Huizen. Deze grenst aan het terrein van de surfclub.

Aanmelden: via de E-mail: fokfrak@casema.nl ; telefoon, of onderstaand strookje afgeven aan Ria of Rob  op ons weke- lijkse speelveld  vóór 20 augustus. Bij aankomst krijgt u een consumptiebon, verdere vertering is voor eigen rekening.
Uiteraard geldt bovenstaande uitnodiging als corona het toelaat!                           
                              -0-0-0-0-0-

Gras/Zandtoernooi 2021
Donderdag 29 juli: We melden u dat het jaarlijkse ‘Gras / Zandtoernooi op 29 augustus a.s. , tenzij corona weer roet in het jeu-de-bouleseten gooit. Meer info krijgt u binnenkort.


Speelmiddag 26 juli 2021
Gelukkig is Wim Venema weer zover hersteld dat hij vandaag op het veld is. Hij speelt niet mee maar we kunnen Wim vandaag wel in het zonnetje zetten en hem een door Tineke ontworpen herinnering aanbieden. Deze herinnering is echt uniek. Een ontwerp van 3 jeu de boulesballen. Zo kan Wim na de verhuizing nog dagelijks aan onze club worden herinnerd. Twaalf jaar lid is ook niet niks. Dank voor je gezelligheid Wim! Kijk bij de foto’s om te bekijken. 

Franse avond – 20 juli 2021

Het was prachtig weer de hele dag en ’t beloofde een mooie avond te worden. De eerste spontane helpers waren al vroeg op het terrein want de tent moest worden opgezet en de stoelen moesten klaargezet worden. …………………………………….
Tja…. en dan komt er een prachtig verslag van deze geslaagde avond. Maar aangezien deze avond het karakter van een toernooi heeft, moet u dus wel even op de afdeling “Toernooien” kijken, want daar staat het hele verslag.
Veel leesplezier!!!
.

VERPLAATSING FRANSE AVOND!!!!!!!!!!!!!!!!!
Huizen, 11 juli 2021

Beste Jeu-de-Boules-leden,

Na uitgebreide bestudering van buienradar en overleg binnen het bestuur, is besloten het avondboulen van 13 juli te verplaatsen naar dinsdag 20 juli ’21.  Inschrijftijd etc. blijft hetzelfde.
                  Fijne zondag allemaal en tot ziens op de 20ste juli tijdens ons “Franse avondje”
__________________________________________________________

Jeu de Boulesavond op eigen terrein.
Dit bericht, verluchtigd met een paar prachtige tekeningen, is voor iedereen die nog geen e-mail ontvangen heeft en ook voor degenen die de e-mail wel hebben ontvangen:
Op dinsdagavond 13 juli, jawel dinsdagavond, houden we onze jaarlijkse jeu de boulesavond ‘Franse stijl’ in Huizen.
Iedereen die mee wil doen kan zich inschrijven voor 6 juli. We verwachten u om 7 uur (19.00 u) om in te schrijven. We starten precies om half 8, dus kom op tijd. Op deze avond kunt u vrienden, familie of kennissen meenemen,  waardoor ook zij  kennis kunnen maken met het leuke spelletje dat wij spelen in het park aan de Arie de Waalstraat.
Er wordt geen inschrijfgeld gevraagd, wel een kleine bijdrage voor de drankjes die deze avond te verkrijgen zijn.
Het is dus belangrijk dat u zich van tevoren opgeeft met het oog op de inkoop van drankjes en hapjes. Wij willen er zoals in voorgaande jaren een gezellige “Franse” avond van maken. Dan staat er nog een belangrijke mededeling onder de mooie tekening van onze huistekenaar.  Kijk en lees dus nog even verder                                                  
Groet van Bets FokkerNoteer alvast in uw agenda:
29 augustus: Gras-Zand-toernooi
Nadere informatie volgt nog.

20  juni 2021
Intussen zijn we alweer een paar maanden verder en zijn de meeste spelers alweer aardig in hun spel gekomen. Ook het weer ziet er doorgaans goed uit. Uw redacteur is in mei op vakantie geweest en heeft dus geen verslagjes gemaakt. Maar geen bericht is meestal goed bericht. Mark Rutte heeft ons goede berichten gebracht over de versoepelingen. Dat maakt ons allen blij. Van 4 speelmiddagen zijn een paar foto’s gemaakt die het waard zijn om even naar te kijken. Ze staan in de nieuwe map van 2021. Als het goed is zien we elkaar weer op 21 juni a.s. De weersvoorspelling ziet er goed uit.

11 april 2021

Hoewel het veld er op maandag nog niet zo uitziet als in ‘voor-coronatijden’ komt het boulen toch alweer een beetje op gang. Het bestuur durft alvast een paar activiteiten door te geven. Dat wil NIET zeggen dat deze data ZEKER door kunnen gaan. U weet dat er tegenwoordig bij alles een flinke slag om de arm wordt gehouden, Dat doen wij ook. Het virus is nog steeds onder ons. Gelukkig hebben veel leden al een eerste (en soms ook een tweede) prik ontvangen. We kunnen dus (voorzichtig) weer een potje boulen. Bij dit wekelijkse potje kunnen we 3 partijen spelen, maar met/tegen dezelfde personen die in de eerste partij zijn ‘gekozen/geselecteerd’. We wisselen dus steeds binnen de eigen bubbel van maat en tegenstander. Op die manier is er weinig onderling gedoe. Helaas is er nog geen koffie of thee, maar u kunt altijd uw eigen drankje meenemen.
We geven dus even ONDER VOORWAARDE de data door die u in de agenda kunt zetten:
De volgende dagen zijn in principe vastgelegd.
Op 31 meimaandag vanaf 13.00 uur Huizen tegen Bussum en na afloop prijsuitreiking in ’t Visnet.
Op 29 augustus-zondag vanaf 13.00 uur: gras/ zandtoernooi  bij de surfclub Huizen.
Op 4 oktober-maandag. vanaf 10.30 in ’t Visnet: ALV- jaarvergadering, daarna onderling zomersluitingstoernooi, met afsluiting in ‘ t Visnet.
Gegevens hierover komen t.z.t.

22 maart 2021
Het was vandaag weer meteen een beetje als vanouds: er waren meer dan 20 leden op het veld. Dat heeft uw redacteur van horen zeggen, want zelf komt ze nog niet: de prik is nog niet gezet. Maar zodra de eerste erin zit, kom ik weer meespelen. Als alles volgens plan verloopt is dat al over 2 weken. Ria vertelde dat het gezellig druk was. De ruil werd gedaan binnen de groep van 4 zodat er weinig gedoe was met de wissel. Dat bleek goed te werken. Volgende week doen we dat weer. Ook uw tekenaar heeft weer meegedacht.

16 maart 2021
Beste Leden,
Op maandag 22 maart gaan we weer voorzichtig gelet op alle covidmaatregelen starten met ons jeu de boulesspel!

Naar de Gemeente toe is het verzoek gegaan, om het toilet voor onze spelers te mogen openen. Wij wachten nog op antwoord. We starten met 1 tegen 1.
Er wordt nog niet om prijsjes gespeeld. 
Hopelijk kunnen we over 2 weken weer gezellig 2 tegen 2 spelen nu eerst kijken hoe alles verloopt.

Maar we kunnen starten!!!! Wij hopen op een mooie droge maandag.

10 februari 2021

Beste leden,
Eerst wil ik namens de familie van Elly Eising en Frans Wiegers iedereen bedanken voor hun steunbetuiging na het overlijden van hun dierbare. We zullen ze zeker missen.

      Na de feestdagen en de rustige januarimaand was al onze hoop gevestigd op februari om weer wat actiefs met elkaar te doen. Vandaag zitten bij bijna op de helft van februari en houdt de corona ons nog steeds bezig. Eén lichtpuntje is er wel: de basisscholen gaan onder voorwaarde weer open en de winkels krijgen iets meer mogelijkheden om hun klanten tegemoet te komen. De besmettingscijfers dalen langzaam! Dat geeft de burger ook weer moed. Nu nog de lock-down tot 2 maart uitzitten. Dat is tenslotte voor het goede doel.
Belangrijkste is : We gaan nu echt het voorjaar tegemoet!
Ondanks alles is het bestuur bezig om een aantal gezellige speeldagen vast te leggen voor wanneer er wèl weer met elkaar gespeeld mag worden. Nu is het wachten tot wij met elkaar weer een toernooitje mogen spelen! Weliswaar willen we zo gauw mogelijk eventueel gedoseerd op maandag-middag en woensdagmiddag spelen. Als dit mag krijg je zo snel mogelijk bericht.

Maar als de club weer met elkaar, alleen eigen leden, mag spelen, dan is dat een feestje waard! Daarom heeft het bestuur hiervoor geld opzij gezet. De bedoeling is om op die feestelijke maandagmiddag (trouwens, alle wedstrijden worden in Huizen op maandagmiddag gespeeld) een heel  gezellige aangeklede thee-/koffie-/fris- middag te houden met na afloop ‘samen-zijn’ met prijsuitreiking in “ ‘t Visnet”.
Tja, wij willen wel, maar de corona????

Verder hebben we  contact met Boulamis om de hal weer in het najaar en winter te huren. Ook met Bussum hebben we contact voor ons wisseltoernooi. En natuurlijk ook met de Surfclub voor het zand-grastoernooi. De aanvragen moeten allemaal nog bevestigd worden.

Verder is het fijn dat bijna iedereen de contributie over 2021 heeft betaald, ondanks de weinige speeldagen. Maar ook wij moeten onze vaste lasten afdragen. We zijn blij dat wij nog steeds het gebouwtje (clubhuisje) mogen huren! Dat geeft ons o.m. de mogelijkheid van stoelenopslag, koffie zetten en niet te vergeten het toiletgebruik. Dat willen we echt niet missen.

Meer nieuws:
Verder zijn wij als club door het Rijk verplicht om een  vertrouwenspersoon aan te stellen. Wij zijn blij dat Marion Bremer zich hiervoor beschikbaar heeft gesteld. Heb je problemen binnen de club en wil je deze niet uiten bij het bestuur dan kun je altijd terecht bij Marion.

Blijf allemaal gezond en zo gauw wij iets meer weten krijgt u dit op de e-mail. Let dus op uw e-mail!!!!!!

Met vriendelijke groet, 
Bets Fokker

10 januari 2021
Intussen leven we in het jaar 2021 en de c-crisis is nog (lang) niet afgelopen. We hebben via de mail al de beste wensen gekregen van ons bestuur. Iedereen wil nu zo snel mogelijk weer naar het veld toe….maar dat kan nog niet. Vandaag werd zelfs bekend dat de ‘lock down’ waarschijnlijk met een paar weken verlengd gaat worden. De besmettingen MOETEN omlaag. Hopelijk gaan de mensen die vandaag in Hilversum stonden te protesteren dat ook eens begrijpen.  Onze tekenaar zit niet stil. Hij heeft enkele geestige tekeningen met tekst gemaakt waarvan ik er u alvast eentje laat zien. Het gaat u goed, houd vol. Waarschijnlijk zijn we allemaal gevaccineerd eind maart. En zeg nou zelf….wat zijn nou 12 weken?

Het is 18 december
Nog een week en we zitten aan de kerstmaaltijd. Vóór die tijd zullen de meesten van ons nog wel boodschappen doen. Tenslotte wil je zelf ook wat lekkers met kerst. De visite zal wel zeker wel op een andere datum worden uitgenodigd. Dat zal een rustige kerst worden. Voor de kok in huis is het vast en zeker minder stressen. Geen huis vol mensen die allemaal mee-eten. Maar ga je nu toch met visite zitten kletsen, maak dan iets leuks van je mondkapje. Overal vind je zelfgemaakte kapjes, ook in kerststijl. Bijgevoegd een ontwerp van onze tekenaar. Houd vol mensen. Tot 2021!

Het is vandaag 26 november.

Een beetje grijs maar droog. Eigenlijk prachtig weer om te boulen. Helaas, zo ver zijn we nog niet. Het coronavirus gaat nog flink door het land, hoewel het aantal besmettingen wel wat terugloopt.  Wat te doen? Gewoon afwachten en de boom dan maar optuigen. Eventueel de boom in de tuin.
Onze tekenaar Wim had daar ook al visioenen bij….

Huizen,  14 november 2020; brief aan het bestuur.

Er werd aangebeld, mevrouw met bos bloemen voor de deur, mijn reactie: goedemiddag, bent u aan het goede adres? Ik ken u niet, er staat mij niets te wachten, dit klopt vast niet.
Zij bleef netjes volharden, bent u meneer Wim …… Ja, dan is dit van Zwarte Piet, er zit een rijmpje bij, dan snapt u het wel, ik mag natuurlijk niets verklappen over Zwarte Piet…..!

Wat ontzettend leuk, beste bestuursleden, wat attent, bloemen, verzorgd gedicht met vriendelijke inhoud, jutezak met lekker snoepgoed, zeer grote blijk van waardering voor het tekenwerk!!!
Eigenlijk is het zo, dat ik het leuk vind om te tekenen en jullie een prachtig onderwerp vormen om mijn humor op los te laten… het is maar goed dat Anke streng toeziet op de bruikbaarheid en het niveau, zij is de schatbewaarder, met haar kan ik mooi een beetje sparren.
Volgend jaar kunnen jullie vanzelfsprekend weer op mij rekenen, daarvoor was geen “omkoping” nodig, maar de geste wordt zeer gewaardeerd!
Hartelijke groet,
Wim, uw tekenaar…

Huizen, 10 november 2020

Beste leden,
De situatie zoals hij nu is:
Vanwege de corona maatregelen, waarin wij voorlopig alleen tête-a-tête (1 tegen 1) en mogelijk t.z.t weer doubletten (2 tegen 2) mogen spelen met de volgende beperkingen van: niet wisselen en geen contact met anderen op het veld of langs de lijn etc. (Iets wat zeer moeilijk te hanteren is), heeft bestuur het volgende besloten:
In de maanden november en december worden er geen clubwedstrijden gespeeld / georganiseerd.
Wilt u echter zelf oefenen of samen met een medespeler, dan is dit altijd  buiten de club om. Ons veld ligt op openbaar terrein. Wel stoppen wij voorlopig ook met het onderhoud van het terrein. (Onze huistekenaar heeft een passend plaatje getekend. Schitterend!)
Het is jammer, maar laten we hopen dat in januari de scherpe kantjes van dit beleid af zijn en wij weer als vereniging met elkaar kunnen boulen.
Voor nu alvast rustige kerstdagen gewenst en blijf gezond.
Ps. Wolfgang Neels gaat onze club verlaten, volgende week verhuist hij terug naar Volendam. Hij heeft beloofd af en toe op woensdag te komen spelen, want onze club gaat hij beslist missen.
Namens het bestuur van Jeu de Boules Club Huizen,
Bets Fokker.

24 oktober 2020
De corona laat zich nog steeds niet wegsturen, vandaar dat er overal angst heerst om ook besmet te worden. Volgens de richtlijnen van de Gemeente Huizen mag er met maximaal 4 personen in een groepje worden gespeeld, met onderlinge afstand van 1,5 meter. Er mag niet gewisseld worden als er meer groepen zijn. Hoelang deze maatregel gaat gelden weet natuurlijk niemand. Mochten er mensen tòch gaan spelen, dan niet onder de vlag van de club. Dus afstandovertreders moeten de boete zelf betalen. Er wordt op gecontroleerd door de officiële handhavers. Er komen betere tijden als we allemaal oppassen. Hou vol.
                                      
Huizen, 15 oktober 2020; bericht van het bestuur.

Beste Leden,
Helaas moet ik jullie meedelen dat wij met oog op de coronamaatregelen voorlopig moeten stoppen met ons jeu de boules spel. Wanneer wij weer toestemming hebben om te spelen krijgen jullie dit zo snel mogelijk van mij te horen. Belangrijk is : hou je aan de regels dan kunnen we hopelijk zo snel mogelijk ons spel oppakken  maar vooral BLIJF GEZOND!!!!
Vriendelijke groet,  Jeu de Boules Club Huizen                                                                      
Het is 14 oktober.
We kunnen maar beter de eerste 2 tot 3 weken VOORLOPIG niet meer spelen. Met 4 personen spelen zou volgens de pers wel mogen, maar het wordt allemaal niet makkelijker. Beter maar even de spelactiviteiten staken. Bets en Anne hebben hierover contact gehad met de Gemeente. Dus mensen: Hou je taai, dan komt het allemaal goed. Blijf gezond!!!!!!

Een bijzondere middag op die 12de oktober 2020.
Het is 12 oktober en lekker weer. In elk geval droog met een karig zonnetje. Perfect boulesweer. We zijn aan de eerste ronde als er een vreemde man langs het veld komt staan en foto’s van ons neemt zonder iets te zeggen. Daarna vertrekt hij weer…..  Ongevraagd foto’s nemen…..is dat niet tegen de wet op de privacy? Wat heeft deze meneer met deze foto’s gedaan? Een half uurtje later, tijdens de tweede speelronde, verschijnen er 2 BOA’s. Ze controleren uiteraard of we de corona-regels naleven. Alle boulers hadden zoiets van: Prima dat deze mensen komen. Wij houden ons aan de regels. Als er leden zijn die zich niet lekker voelen dan blijven ze thuis en/of laten zich testen. Tot op heden zijn er geen besmettingen binnen de club want ‘we’ zijn erg voorzichtig.
Op het veld houden we anderhalve meter afstand, meestal meer. Natuurlijk lopen we wel eens langs elkaar met minder afstand, maar in de supermarkt is dat doorlopend en schokkender. Als je daar openlijk de mensen zou bekritiseren die tegen je oplopen, vragen stellen en tegen je aanduwen, dan heb je wel dagwerk. Je kunt als corona-criticus je hart ophalen. Nee, we zijn erg trots op elkaar en we kennen elkaar heel goed. We zijn geen onbekenden van elkaar. Er zijn binnen onze groep ook nogal veel familieleden van elkaar en echtparen. Je zou als vreemde dan de indruk kunnen krijgen dat sommigen wel héél dicht bij elkaar staan. Ook die mensen houden meestal goed afstand om de schijn te vermijden. Gelukkig spelen we buiten in de frisse lucht en dat is niet alleen heel plezierig omdat we lekker buiten zijn, maar ook veiliger spelen dan in een zaal met dichte deuren. Daar is het nu dus echt de tijd niet voor. Wij hebben de banen verbreed en tussen 2 banen is steeds een baan vrij voor de veiligheid. De Boa’s spreken verschillende leden en stellen nuttige vragen. Ook de voorzitter bespreekt een paar punten met de wetshandhavers. Al met al een gezellige 40 minuten tijdens het BOA-bezoek.

               Dan komen we aan de laatste partij. Het gaat lekker vlot….totdat er 2 fietsers verschijnen, het veld opfietsen en midden tussen de boulesballen en boulers gaan staan. Het gooien werd ogenblikkelijk gestopt. Het leek net of die mensen per ongeluk het veld opfietsten. Dat bleek niet het geval. De spelers vragen beleefd of ze het veld willen verlaten, maar dat waren ze niet van plan. Ze blijven staan en zeggen dat ze met ons ‘het gesprek aan willen gaan omdat zij zich vreselijk ergeren aan de manier waarop wij met de coronaregels omgaan’. Op de vraag of ze door wilden fietsen zeiden zij zeiden dat ze niet weggingen omdat het een openbaar terrein was en zij hier ook mochten staan. (tussen de boulers in!!!) Ze kwamen zelfs heel dichtbij staan in hun opwinding. Mensen vonden dat behoorlijk provocerend. Uiteraard ontstond hierop een heftige discussie waar niemand op zat te wachten. Wij vroegen ons af of de BOA’s hulp hadden ingeroepen of was hier sprake van de rijdende rechter?
Deze 2 mensen waren waarschijnlijk buren van dit terrein want ze vertelden dat zij vanaf de slaapkamer!!!!!! precies konden zien hoe wij op woensdag ‘de regels niet goed volgden’ . Althans, dat beweerden zij.
Mocht er morgen vanuit de regering worden bepaald dat wij niet meer mogen spelen om het virus onder de knie te krijgen, dan vrezen we dat zij zich zullen gaan vervelen…
Mogelijk zijn er andere motieven die hier spelen dan onze veiligheid. Want ook zonder corona zijn wij niet welkom. Wij, dat is een groep bejaarden die het veld op maandag schoonmaakt, een uurtje of twee jeu de boules speelt en zich verder met NIEMAND bemoeit of lastig valt.

A.Visser

Dan meldt Ria de stand. Er waren 3 mensen met 3 gewonnen wedstrijden: resp met 17, 16 en 13 punten: Rob, Sebine en Wim Venema. De poedel was deze keer voor Nel de Boer. Dank aan Trees voor de boekhouding.

Speelmiddag 5 oktober 2020
IN plaats van het toernooi werd er nu ‘gewoon’ gespeeld. Hoewel…..er werd veel regen verwacht vandaag, maar 17 mensen kwamen er om te spelen. Hulde aan de aanwezigen. Ria heeft zelfs nog genoteerd. Een foto daarvan staat bij de fotopagina’s. Prijzen werden er niet uitgereikt. Het laatste spel was nog niet gespeeld of…..het kwam uit de hemel vallen. Uw redacteur kwam in elk geval nat thuis, fietsend. En…zij vertrok voordat iedereen klaar was met spelen. Overigens werd er weer een nieuw lid gespot???  Zie de fotopagina.

29 september –  Nieuws over het najaarstoernooi 2020
Gisteren kwamen de coronamaatregelen op de tv: We moeten nòg voorzichtiger zijn met grote aantallen mensen. Het najaarstoernooi op 5 oktober a.s. gaat dus wegens toegenomen besmettingen niet door. We kunnen wel op het veld spelen, maar niet naar ’t Visnet’. Meer dan 40 mensen mogen daar niet naar binnen. Kortom: Dit jaar geen najaarstoernooi. We zien elkaar die dag dus gewoon regulier op a.s. maandag. Hopelijk hebben we dan wel weer een klein zonnetje. Onze tekenaar legde dit verdriet passend vast.

Najaarstoernooi 5 oktober 2020
Bijdrage aan dit toernooi is 2 euro p.p. te betalen op het veld. Wij starten om 13.00 uur. Op het veld zijn de drankjes gratis, maar in ’t Visnet is alle drank voor eigen rekening.
Ook bij slecht weer, verzamelen wij ons om 16.00 uur in ’t Visnet, voor een gezellige seizoens-afsluiting met na afloop de prijsuitreiking /loterij.
Het Visnet zit in de Ruijterstraat net achter de Rabobank.
Hopelijk kan alles doorgaan.

We gaan er tegenaan.

Ledenaanwas
Ondanks de corona gaat het goed met de club inmiddels hebben wij 66 leden.

Alle nieuwe leden van harte welkom binnen de club. Helaas kunnen wij dit jaar niet binnen boulen in de Boulamis-hal maar hopelijk is dit volgend jaar weer mogelijk.
Maar voor de duidelijkheid: wij spelen ook in de herfst en in de winter door op ons speelveld. Uiteraard met een lekkere warme jas aan. 

Speelmiddag 21 september 2020
Zou het vandaag dan echt de laatste zomerdag zijn? De vooruitzichten zijn niet echt geweldig. Er gaat behoorlijk wat regen vallen. En zolang we geen eigen onderkomen hebben zullen we tussen de druppels moeten doorlopen of thuisblijven. Het was vandaag in elk geval een heerlijke middag waarbij alle dames in vrolijke truitjes zichtbaar waren. Een enkele man durfde het aan om in korte broek te verschijnen. De hoogste stand werd vandaag behaald door Ben met 35 punten en drie  wedstrijden heeft gewonnen. Elly, Wim V en Joop hadden trouwens ook de 3 wedstrijden gewonnen. De rest van de winnaars staan ook vermeld. De poedel ging naar Tineke. Voor de foto’s kunt u in de goede map kijken.

Speelmiddag 14 september 2020
Een heerlijke septemberdag met volop zon. De foto’s en uitslagen staan bij de fotomap.

Bericht van uw webmaster:

Klappen vallen bij het jeu de boulesspel.
Vandaag 3 september 2020 bereikt mij een artikeltje waarin gemeld wordt dat 2 groepen jeu de boulers met elkaar op de vuist zijn gegaan. Niet schrikken… het was niet in Nederland.We plaatsen dit uitzonderlijke verhaal bij de map ‘Bouleswetenswaardigheden’.

Openen van de foto’s- augustus 2020
Sommige leden kunnen de fotomappen niet openen. Dat komt doordat zij dan proberen om via een aanraakscherm van hun gsm of tablet de map te openen. Beter gaat het via de computer of laptop met een muis. Ga naar foto’s 2020 en blijf er met de muis boven hangen. Dan zie je een rolmenu met alle foto’s die dit jaar zijn gemaakt. Klik dan op de goede map.
Het is dus handig voorlopig even van een muis gebruik te maken. We gaan kijken of dit probleem kan worden opgelost. Uw redacteur hoopt er het beste van.

31 augustus 2020
Het was vandaag een verrassende uitslag. Hoe kan het ook anders. Veel leden vonden het weer goed genoeg om te komen spelen. Jan en Ingrid waren er vandaag ook weer bij en zij werden 1 en 2. Echt geweldig. Van harte. De stand zullen we ook weer vermelden hieronder. De rest van de foto’s staan weer apart in een fotomap. Speciaal voor Jan en Ingrid plaatsen we onderstaande tekening.
Binnenkort starten we een nieuwe serie tekeningen van onze huistekenaar. Hij heeft zich gebogen over allerlei kreten die je zo links en rechts tijdens het spel hoort roepen. Maakt uw borst maar nat. De redacteur gaat zich beraden waar we de tekeningen gaan plaatsen. Misschien tussen de dagverslagen, misschien in een aparte hoofdstuk. We gaan er naar kijken. Uw redacteur is even op vakantie.

Nieuws van 26 augustus 2020:
Najaarstoernooi 2020, ledenaanwas en Bunschoten
Zoals het er nu voorstaat kunnen we MISSCHIEN het najaarstoernooi spelen op 5 oktober. We hopen het van harte. Het bestuur is natuurlijk wel al druk bezig met de voorbereidingen. Duimen maar!! Op de site ’toernooien’ staat al het nieuws over ons komend najaarstoernooi. Kijk dus snel of de datum schikt en schrijf alvast in. (Dit toernooi onder voorbehoud). Inschrijfgeld voor dit toernooi is € 1,50

Najaarstoernooi

Bunschoten 2020
I.V.M. Corona mogen we dit lopende jaar niet spelen in Bunschoten. Laten we met z’n allen duimen voor een zachte herfst. Lekker buiten spelen is natuurlijk toppie. Wie weet kunnen we nog een paar maanden spelen in Bunschoten in het nieuwe jaar. We zullen dat op tijd doorgeven aan jullie.

Beste Leden,
Hierbij de nieuwste gegevens over onze club.

In het afgelopen half jaar hebben wij 7 nieuwe leden mogen begroeten:
Louis Hamers, Lucy Hamers-Fokken, Twitty Huurman- Dorland, Hans de Jong, Theresia Koelink, Ben Vijfschaft en Fred van Voorthuijzen. Hartelijk welkom.
Inmiddels hebben wij 64 leden, een positief bericht!

Speelmiddag 24 augustus 2020
Het enige positieve aspect dat corona voor onze club heeft? Het is altijd gezellig druk op het veld. Bijna niemand gaat op vakantie. Jammer dat de koffie nog niet wordt geschonken.
Ondanks alle regendreigingen hadden we weer ’n gelukje.
De regen bleef weg. Overigens geldt dat niet voor de rest van deze week: veel storm wordt verwacht met bijbehorende buien. De zomer is verdwenen, althans zo ziet het eruit.
De uitslag van deze maandag: Johan was de nr 1 vandaag.
Van harte Johan! De foto’s van deze dag kunnen jullie weer bekijken in de fotomap. Klik dan op het juiste kleine pijltje.
Onze tekenaar heeft een mooi plaatje gemaakt. En dan bedoelen we het plaatje onder deze tekst. Hij dacht dat er iemand een vlieg wilde doodgooien, maar dat bleek toch anders te liggen. Op de een of andere manier was het echt niet per ongeluk dat die bal omhoog vloog…denken we.
Wie herkent zichzelf??? Wie herkent er iemand anders in? 

Speelmiddag 17 augustus 2020
Het was droog en er waren 26 deelnemers. Om droog naar huis te kunnen moesten we wel even doorspelen om voor de bui klaar te zijn. Na een avond met noodweer boven Huizen leek het er even op dat er weer zulk weer zou losbarsten.

Dat bleek mee te vallen. Hier en daar moesten de spelers wel worden aangemoedigd om sneller te spelen om de bui te snel af te zijn. Dat lukte maar net. De uitslag staat vermeld bij de foto’s van deze dag. Ben was 1 en Bert Kooiman was 2.

Klik op foto’s  – klik dan zo zorgvuldig mogelijk op het pijltje van de goede speeldag  –   kijk kan op de foto’s. Anke probeert deze volgorde aan Steef te laten zien via haar gsm.

Speelmiddag 10 augustus 2020
Vandaag extreem warm weer: 35 graden. Er kwamen toch nog 15 spelers naar het veld. Ria meldde achteraf dat het niet te warm was en dat er nog een zuchtje wind stond ook. In de fotomap staan een paar stoere bezwete spelers. 

Speelmiddag 3 augustus 2020
Even leek het er op dat de regen een abonnement zou nemen op de maandagmiddag, maar gelukkig bleef het droog…..met een verlaagde warmte. Zonder jas ging net. 
Bij het uitpakken van onze benodigdheden kwam Wim, onze cartoonist, sfeer proeven en liet zich verleiden om een spelletje mee te spelen. En zoals dat wel vaker gaat: meteen won hij de ronde, samen met Wolfgang. Was het beginners-geluk of speelt Wim echt zo goed…. nog ’n verborgen talent!
Het was een sportieve middag en we plaatsen maar weer eens de uitslag. Verder is er weer een rake cartoon. Een paar leuke foto’s staan op de fotosite in de juiste map van 2020.
Bert heeft zo te zien zijn achternaam laten veranderen………..
Met een korte pauze tussen de partijtjes door.

Speelmiddag 27 juli 2020
Soms gebeurt er iets onbegrijpelijks….zoals vandaag. De meteo geeft aan dat het 26 graden wordt en mooi weer. Op de tekeningen staat 1 druppeltje om 1 uur…..maar dat klopte niet. Bij de eerste ronde begon de bui en die liep door tot de derde ronde. Wim legde dit fenomeen spontaan vast. Het is een leuke woordspeling. Dank je wel Wim. Een paar leuke foto’s zie je bij de juiste map foto’s.
Speelmiddag 20 juli 2020
Deze dag was uniek, want iedereen kon hier de sfeer proeven van een sportieve jeu de boulesmiddag. Er waren zelfs meer mensen gekomen. De kleinkinderen van Wim Venema, 2 gezellige jongens die in Amerika wonen, deden vanmiddag ook mee. Prachtig! En…vanmiddag kwam tekenaar Wim van onze leuke cartoons even kijken. Tot op heden tekende hij zijn cartoons zonder getuige te zijn geweest van de spelkwaliteiten van onze boulers. Maar vanmiddag heeft hij sfeer geproefd en meegenoten van de wedstrijd. Met die herinneringen ging hij thuis aan de slag en maakte een paar leuke cartoons. Benieuwd wie zichzelf daarin herkent.

Speelmiddag 13 juli 2020
Op 13 juli mochten we weer om prijsjes spelen en Ria had een leuke tafel met prijzen. Het leek als vanouds. De gezelligheid was weer aanwezig met 32 leden. Super, dat wordt een leuke zomer. Kijk allemaal even naar de foto map van deze dag (die in de map 2020 staat onder het zwarte pijltje)  want we staan er weer gekleurd op. Ook bij de kanjers staat een prachtige prent van de kanjers van die dag.
En.. Wim was echt in vorm vandaag.
                                           0-0-0-0-0-

Beste Leden,                                                    Huizen, 1 juli 2020  

Wat fijn! Per 1 juli is verdere verruiming van de sportmogelijkheden toegestaan. Voor ons wilt dit zeggen:
Wij mogen weer 2 tegen 2 spelen. Tijdens het spel is anderhalve meter niet verplicht; wel afstand houden van elkaar. Dat is goed mogelijk want hiervoor hebben wij 12 ruime banen op en rond ons speelveld.
Wel is verplicht na het spel, ook tijdens de pauze,  minstens anderhalve meter afstand  te houden.
De andere voorwaarden blijven ook nog steeds van kracht.

Het bestuur heeft na goedkeuring van de Gemeente besloten: Vanaf maandag 13 juli mag er weer om prijsjes gespeeld worden. Inschrijfgeld €1,50.
Ieder lid kan/mag op maandag meespelen.
Nieuwe leden zijn ook weer welkom.

Voorlopig wordt er geen koffie/thee gezet, maar pakjes of flesjes frisdrank/bier zijn wel te koop voor €0,50 per stuk.

Op woensdagmiddag blijft er gespeeld worden, alleen niet voor prijsjes en geen inschrijfgeld, drankjes zijn wel te koop.
Voor leden die nog niet in de drukte willen spelen is dit een mooie middag om te beginnen. Dit is dus tevens een goede oefenmiddag voor de liefhebbers.

Wedstrijden die gepland stonden gaan niet door.
Maar het jaarlijkse “slottoernooi”, dat alleen met leden en op eigen veld gespeeld wordt, kan voorlopig wel doorgaan. Die dag staat gepland op 5 oktober a.s.

Iets anders: Op ons verzoek om via je handtekening akkoord te gaan met het overslaan van onze jaarvergadering betreffende het boekjaar 2019, hebben voldoende leden positief gereageerd.
Hierdoor is vastgesteld dat de gegevens over boekjaar 2019 zijn goedgekeurd. Onze dank voor jullie medewerking.

Al met al heel positief, maar zorg ervoor, niet te dicht bij elkaar te staan.
Eén persoon per spel geeft de score door aan de tafel, zodat er geen ophoping rond de tafel met drankjesvoorziening is.
Gezond blijven is het belangrijkst, maar een boete krijgen is ook niet leuk!

Succes en veel spelplezier, het bestuur.

Maandag 29 juni 2020
Vorige week een hittegolf en nu een windgolf. Wat was het weer omgeslagen. Maar….we waren met 19 mensen. De die-hards. Hans kwam ook gezellig even kijken en stond even met Anne bij te praten. Misschien doet hij snel weer mee. Kijk voor de andere spectaculaire kiekjes even bij de map ‘Foto’s’ en natuurlijk bij de goede datum. 

Maandag 22 juni 2020
Gewapend met een tafel vol anticorona-schoonmaakspullen gingen we met 26 spelers aan de gang. Echt een zomerdag zoals we die bij het jeu de boules goed kunnen gebruiken. Elly kwam kijken, maar deed ook een potje mee. Het was weer als vanouds. Het werd weer een gezellige middag, ondanks het feit dat er 31-0 en 13-4 gespeeld werd, Nou dat belooft nog wat voor de rest van het seizoen. Kijk even op de foto’s bij bovenstaande datum. Er staan een paar markante foto’s bij. 

Maandag 15 juni 2020
Vandaag kwamen maar liefst 24 spelers naar het boulesveld. Het zag er meteen gezellig uit. Er waren ook een aantal nieuwe spelers. En zoals dat meestal gaat: ‘Hoort zegt het voort”: Peter had een aantal nieuwe leden meegenomen. Zo te zien vonden zij het heel gezellig. Meteen zat de sfeer er goed in. Wie er heeft gewonnen? Geen idee, maar we hadden een leuke middag. Nu nog hopen dat de corona snel overwaait, of wegwaait. Ria heeft een paar leuke kiekjes gemaakt die op de site van de foto’s staan. Bedankt Ria!

Woensdag 10 juni 2020 
Vandaag maar 18 spelers, maar het was een leuke middag. Er zijn een paar actiefoto’s gemaakt. Zie dus de map foto’s.

Woensdag 3 juni 2020
We mogen van de Gemeente Huizen weer boulen. Om goed afstand te kunnen houden van elkaar is de volgende oplossing bedacht: je kiest welke dag je wilt spelen. Maandag of woensdag. Zo is het aantal deelnemers goed verdeeld.

Vandaag was de eerste dag na de verplichte stopzetting van onze boulesmiddagen. Er was een goede opkomst. Hoewel we maar met 1 tegen 1 mochten spelen, werd het een gezellige middag. Mevrouw Anita Campbell van Sportplatform Huizen kwam namens de Gemeente ons o.a. vertellen dat er op iedere speeldag een aanspreekpersoon namens onze club aanwezig moet zijn, die goed herkenbaar is. Anne en Henk-Jan kregen daartoe een lichtgevend geel hesje aangeboden en zijn dus de gelukkigen. Zij controleren  ieder afzonderlijk een middag de afstand die we met elkaar moeten hebben. Verder moeten alle spelers hun eigen butje en boules gebruiken en moet er voldoende schoonmaak-materiaal aanwezig zijn voor handen en allerlei attributen. Gelukkig hadden we alles al voor elkaar voordat deze dame verscheen. Iedereen zal er op moeten letten dat deze 2 heren niets te doen hebben. Houd allemaal goed afstand dus! Het ontbrak niet aan gezelligheid vandaag.
(De tekst gaat onder deze 2 plaatjes verder.)

Toch hoorden we links en rechts wel dat er veel spelers zijn die hopen dat alles snel weer normaal mag gaan. Logisch.
Met z’n vieren is leuker dan met z’n tweeën. Kijk even op de site foto’s waar we werden vereeuwigd door Ria. Er staan ook een paar leuke tekeningen bij die speciaal voor onze club zijn getekend.De volgende speelmiddag is a.s. maandag 8 juni, zelfde tijd, zelfde plaats. Tot ziens weer!

Vrijdag 23 mei 2020: Heel goed Nieuws!!! Belangrijk!!!!!
Ons bestuur heeft niet stilgezeten. Zij hebben contact gehouden met die mensen die ons kunnen adviseren en toestemming kunnen geven. Vanaf 1 juni mogen we weer jeu de boulen onder strikte voorwaarden. Die voorwaarden zijn per brief verstuurd naar alle leden die een e-mailadres hebben. Lees die brief rustig een paar keer door.
Onder het echt unieke veelzeggende plaatje worden de allerbelangrijkste punten nog eens voor iedereen beschreven. Lees dus even verder!!!! Totdat u de naam Hemelvaartsdag ziet staan. Allemaal belangrijk!!!
We starten op woensdag 3 juni, want 1 juni is Pinksteren. 
Iedereen dient zich te houden aan de regels van het NOC-NSF, zoals in voorgaande e-mail is aangegeven.
– Wij hebben ontheffing gekregen om te spelen op 10 banen 
   en we spelen 1 tegen 1.
   Dat wil zeggen dat er maximaal 20 personen op en rond 
   het veld zijn. Daarom wordt er ook weer gespeeld op de  
   woensdagmiddag, zodat ieder lid zeker 1 x per week kan 
   spelen.
–  Bij de mail wordt een intekenlijst geplaatst om je op te 
   geven, maandag of woensdag. Bij te veel opgaven voor de 
   maandag komt er een belletje of e-mail dat die dag vol is.
–  Door BOA’s wordt gecontroleerd: zijn er meer dan 20 per-
   sonen aanwezig dan volgt er na een waarschuwing een 
   flinke boete voor de club.
We houden ons aan de volgende voorwaarden:
–  Er wordt gespeeld op 5 banen van het hoofdveld, 2 banen
   op het grote doorgangspad richting stoplichten, 1 baan op
   het smalle pad aan de achterkant van het toiletgebouw ri.     de Crailoseweg en 2  banen op het brede achterpad dat 
   evenwijdig ligt aan het hoofdspeelveld.         
LET OP: 
Men speelt met eigen boules en eigen but, iedereen raapt eigen but en ballen op! Bij verkeerde uitgooi raap je de eigen but op en moet tegenpartij met haar/zijn but weer uitgooien!
Wij mogen geen drank etc. klaarzetten, dus neem alles van thuis mee. Op de tafel komt de ontsmettingsspray te staan met reinigingsdoekjes, zodat iedereen na afloop zelf zijn stoel en ander materiaal kan schoonmaken.
Onder het volgende plaatje gaat de tekst met aanwijzingen en voorschriften verder!

Het toilet wordt alleen bij hoge nood gebruikt. Na gebruik graag zelf alles wat aangeraakt is schoonmaken met de doekjes en spray die daar aanwezig is.
Kom 10 minuten voor aanvang en ga na afloop direct weg. Wij spelen nog niet om prijsjes.
Houd afstand van elkaar, ook na afloop!!
Wij spelen voorlopig alleen met eigen clubleden.
Tijdens deze coronaperiode is Anne Veenstra (de voorzitter) onze corona-coördinator voor de Gemeente.
Op maandagmiddag is Anne de corona-verantwoordelijke.
Op woensdagmiddag is Henk Schram dan de corona-verant-woordelijke. Hun werk is zorgen dat er niet meer mensen aanwezig zijn op en rond de speelbanen, controleren op de 1,5 m. naleving en de aanspreekpersoon zijn voor BOA’s etc.
Jullie begrijpen dat de geplande wedstrijden zeker tot september niet doorgaan en zolang wij niet tezamen mogen doubletten, spelen we zonder prijsjes. Maar we kunnen in ieder geval spelen!!
Het bestuur wenst jullie veel speelplezier maar nogmaals houd de regels in acht!!

                          -0-0-0-0-0-
Hemelvaartsdag 21 mei 2020
Vandaag was het echt zomerweer oftewel lekker jeu-de -boulesweer. Maar wie goed naar de minster-president heeft geluisterd, weet dat nog lang niet alle spelvoorwaarden  zijn vrijgegeven. Maar we komen wel dichterbij. Verschillende mensen zijn al oplossingen aan het bedenken om ons spel voorzichtig te kunnen beginnen. Maar makkelijk is dat niet.
Voorlopig kunnen we ons bezighouden met een potje dammen. Het is niet anders. Zodra er weer kan worden gebould, krijgt u allen meteen een wake-up-call. In die tussentijd kan het veld alvast worden opgelapt. Het bijgevoegde plaatje spreekt boekdelen toch?

14 mei 2020: Kunnen we binnenkort boulen?
De veegploeg is op ons veld gaan kijken hoe alles eruit ziet. Dat was behoorlijk schrikken. Overal stukjes tak, bladeren en allerlei rommel dat er niet hoort te liggen. Ria was er ook en heeft een paar foto’s van gemaakt. Kijk maar even bij de map ‘Foto’s’, daar is een mapje aangemaakt. Als we weer mogen spelen stuurt het bestuur een bericht naar alle leden.

Het is vandaag 9 mei 2020.
We zijn nu al een tijdje ‘onder de invloed’ van het dodelijke  coronavirus.
Wekelijkse updates van Mark Rutte…..en nog geen toestemming om weer te gaan spelen. We hoorden hem wel zeggen dat er tot 10 mensen gesport mag worden met in acht neming van anderhalve meter. Dat is nog niet genoeg voor ons. Als we gaan spelen dan zijn we met dit mooie weer al snel met z’n dertigen. Dat is teveel. We wachten dus maar weer af op wat de Gemeente hiervan vindt en natuurlijk op bericht van RIVM.
Nog meer geduld dus. Veel sterkte ermee. Bets heeft hierover ook een belangrijk bericht geschreven dat hieronder staat.
Bets Fokker schreef het volgende:
“Op dit moment krijg ik mailtjes en telefoontjes met de vraag of wij ook opengaan. Voor duidelijkheid hierop moet ik verwijzen naar de site van Jeu de Boules Bond Nederland. Zij geven aan dat, zoals het er nu uitziet, wij in ieder geval tot 1 juni gesloten zijn. Wanneer wij eerder willen beginnen- wat niet verstandig is daar wij met risicomensen spelen- moet er een protocol geschreven worden waarin duidelijk is dat het mogelijk is de afstand te bewaren. Volgens mij kan dat alleen met 1 tegen 1 en dan kun je op een veld van 9 banen maar max. 6 spellen doen ( incl. afstand). Dus 12 spelers. Hierover moeten wij als bestuur nog overleggen!. En de Gemeente moet dit natuurlijk ook nog goedkeuren!
Stel dat men toch gaat spelen buiten de club om , dan kan dat alleen zonder onze materialen etc. want zo gauw onze stoelen buiten staan, zou er aan de bel van de gemeente kunnen worden getrokken! Zo gauw wij toestemming hebben, wordt dit doorgegeven via de mail, op de site of per telefoon.  

27 april 2020
Het is vandaag Koningsdag. Helaas geen feest op straat, maar gewoon thuisblijven, quarantaine. Laten we ervan uitgaan dat het volgend jaar weer echt een feest wordt met overal kleedjes op straat en daarop de halve zolderinhoud. Geeft toch de sfeer weer die we kennen als ‘vanouds’. 
Nog geen geboul….dan maar een volgende kastplank opruimen, dat is ook nuttig. Hou vol mensen!

18 april 2020
Het lijkt erop dat het virus een beetje op de terugtocht is, maar dagelijks worden toch nog meer dan 100 mensen opgenomen. We houden hoop.
Zou toch leuk zijn als we tegen het einde van mei alweer konden spelen. 

31 maart 2020

De Coronacrisis heeft veel slachtoffers gemaakt. We zitten nu al vanaf 16 maart binnen en vandaag kwam er weer een nieuwe maatregel: Blijf binnen tot zeker eind april. Voorlopig dus geen gezellige boulesmiddag. Iedereen veel sterkte gewenst. Er komt een einde aan, maar de komende 4 weken nog niet.

16 maart 2020 : OPGELET!!!!!! Waarschuwing!!!!!
Bericht van de Gemeente:
Vanaf vandaag, 16 maart 2020, mogen we vanwege het coronavirus niet meer jeu de boulen. Tot over een paar weken. Blijf vooral gezond, zodat we straks weer gezellig kunnen boulen. Uiteraard komt hiermee het bericht van 14 maart te vervallen! De nieuwste berichten staan ALTIJD bovenaan.

14 maart 2020: Corona-nieuws!!!!
Bericht van de secretaris.

Beste leden,
We zouden jullie willen vragen, nu er sprake is van het coronavirus, om NIET naar het boulen te komen wanneer er bij u sprake is van een  LICHTE VERKOUDHEID, HOEST, NIEZEN, SNOTNEUS en/of koorts. (Of een combinatie)
Ook al weet je zeker dat je niet in het risicogebied bent geweest, ook al denk je ‘Ach het valt wel mee’, ook al denk je dat het NIET het Covid19virus is, maar een simpele verkoudheid… Blijf dan toch gewoon thuis en kom  pas weer spelen als de klachten volledig zijn verdwenen.
Al is het maar om de andere spelers niet te verontrusten.
Neem dit bericht serieus, want we willen er bij de Jeu de Boulesclub ook alles aan doen om verspreiding van dit virus te voorkomen.
(Anne en Bets komen voorlopig niet spelen omdat hun partner in de risicogroep valt.)

Tevens heb ik bericht binnen van de boulesclub Ankeveen: Het ‘vrij spelen’ op zaterdag 21 maart gaat NIET door.

Jullie horen nog  van ons of de ALV en het toernooi op
30 maart wel door kan gaan. Blijf de website volgen.
Zouden jullie dit bericht willen doorgeven aan leden die geen E-mail hebben zodat ook zij op de hoogte zijn.

Vriendelijke groet, Bets Fokker.
                          -0-0-0-0-0-
Op woensdag 11 maart speelden we de laatste Bunschoten-middag van het winterseizoen. Het moet dus vanaf nu droog blijven op de maandagen. Waarom? Omdat we nu weer buiten spelen. Overigens was Trees vandaag nr 1 met als enige 3 gewonnen wedstrijden. Toppie hoor.

Speelmiddag 9 maart 2020
Na 3 weken regen op maandag konden we weer lekker buiten boulen. Het was best druk. Meer dan 30 spelers. Het werd een gezellige middag met veel gelach. Enne…volgens mij heb ik een paar nieuwe spelers gespot, die er ook veel plezier in hadden vandaag. Ondanks het corona-virus. Andere foto’s vindt u in de map ‘Foto’s’ bij de juiste datum.

Leest u onder het onderstaande grapje wat er allemaal is georganiseerd. Onze secretaris is weer druk geweest met voorbereiden. Noteer onderstaande data alvast op de goede plek in de agenda, dan bent u altijd op tijd op de wedstrijden en op het goede veld. 

Voor u gelezen:  Spreekwoorden….
Ik vroeg mij af of er al spreekwoorden bestonden over het jeu de boules-spel. Even op Google kijken dus. Ik tikte in “Spreekwoorden jeu de boules” en er kwam een melding dat er 6 spreekwoorden en uitdrukkingen waren die het woord `jeu`bevatten!! Mooi!  

Lezen?? druk hier.

Nieuws van het bestuur/secretariaat:
Voorlopige wedstrijd- en toernooi-programma 2020:

30 maart                      : Openingstoernooi           
18 april                         : Huizen – Ankeveen
25 mei                           : Huizen – Bussum
7 of 14 juli                    : Avondboulen                    
11, 18 of 23 aug           : Zand-gras-toernooi          
5 oktober                      : Sluitingstoernooi            
Boulamis                     : 14 + 28 okt;  11 + 25 nov; 16 dec.

Extra speeldagen in Ankeveen – druk hier voor meer info.

Elk jaar houdt Ankeveen een zaterdagcompetitie waar ook wij aan mee kunnen doen. De kosten hiervoor is 4 euro per keer voor onze leden, leden van Ankeveen betalen 2 euro. DIT STAAT LOS VAN ONS TOERNOOI OP 18 APRIL TEGEN Ankeveen WAARVAN JULLIE NOG BERICHT KRIJGEN! De speeldagen zijn: 21 maart-16 Mei-20 juni-18 juli-15 augustus-19 september-17 oktober-en 21 november, je bent niet verplicht om alle zaterdagen mee te spelen.
De toernooien starten om 11 uur .

Voorlopige programma 2021:
  4  januari:  Nieuwjaarstoernooi met maaltijd
                       
  A.L.V. en Openingstoernooi 2021:  12 april

Van onze ledenadministratie
Nieuwe leden 2019-2020: Sander de Waal, Tineke v. Heeckeren, Betsy v.d. Klis, Henk v.d. Klis, Stef Haarman, Willem Jan Tieland, Riek Tieland, Martha Roos-Altena, Diny Zegers.
Overleden: Chris Angerman
Opgezegd wegens ziekte: Jenny Lam, Sander de Waal en Henk Wielick.              

Het was in de eerste week van februari 2020 dat er een leuk plaatje langs kwam: de geboorte van een jeu de boulesbal. Kijk maar even bij de map ‘bouleswetenswaardigheden’. Klik daar op het pijltje en het plaatje verschijnt.

                              -0-0-0-0-0-                                              Noteren:
ALV + Openingstoernooi 30 maart  2020
Ons openingstoernooi 2020 is op 30 maart. Ook de ALV is op deze dag gepland. Nadere informatie over deze dag volgt later.

                          -0-0-0-0-0-

Toernooi Ankeveen – Huizen op 18 april
Op 18 april a.s. kunnen we als Huizer boulesclub laten zien wat we waard zijn: we spelen tegen Ankeveen.  ’s Morgens om 11 uur starten we, dus aanwezig zijn om kwart voor 11. Meer info volgt later.

Toernooi Huizen-Bussum: 25 mei 2020
Meer informatie hierover volgt later, maar u kunt de datum alvast noteren.
                          -0-0-0-0-0-

                                                          
De routebeschrijving naar ‘De Kronkels’ vindt u bij de ‘Algemene Informatie’.

-0-0-0-0-0-

Laatste jeu de boulesnieuws;
Bier, boules en bitterballen onder één dak in Delft……

Borrelen met vrienden of collega’s is sowieso gezellig, maar wat nou als je ondertussen ook nog eens een potje petanque kan spelen? Dan is je middag of avond helemaal geslaagd. Binnenkort kan het in Delft, want jeu de boules-foodhal ‘Mooie Boules’ komt naar de stad. Dat schrijft mediapartner Indebuurt Delft’

Een speeltuin voor volwassenen, zo ziet Mooie Boules zichzelf. Stiekem klopt het ook wel. Vervang de ballenbak en slappe frietjes uit je jeugd voor borrelhappen en een jeu-de-boulesbaan en je bent er. Na Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven mogen we deze herfst nu ook in Delft met de glimmende ballen spelen.

Acht banen en een karaokeruimte

Begin december opent Mooie Boules op de Professor Schermerhornstraat, in een van de gebouwen van DUWO aan de Kanaalweg. In de zaak komen acht jeu-de-boulesbanen met daaromheen een café in ‘huiskamersetting’.
Behalve de grindbanen zijn er zelftaps, een tafeltennistafel, een karaokeroom en staan er verschillende bordspellen. Bij de twee barren in de zaak drink je biertjes van onder meer de Delftse Brouwers. Eten kan hier ook prima: topchef Ron Blaauw en verschillende Delftse ondernemers zorgen voor een heerlijk menu. 

HHHHhhhhhuhhh, hadden wij dat maar in Huizen!!!!!!!!!!!! Zou dat kunnen? Misschien een eenvoudige loods waar we ’s winters kunnen spelen????? Dat zou ook al helemaal geweldig zijn, toch? Dromen……………….

                          -0-0-0-0-0-

NAJAARS-/ SLOTTOERNOOI 7 OKTOBER 2019-SUCCES!!
Dat was me toch een mooie herfstdag! Het herfstgevoel begon al vroeg op de ochtend: het hele veld en terras lag bezaaid met takken die waren afgebroken van de bomen, eikeltjes die ook te zwaar waren geworden om te blijven hangen en natuurlijk alle blaadjes. Het werd dus ruim een half uur flink met de hark erover voordat het op een speelveld leek.  (Verder uitgebreid verslag van deze geslaagde dag vindt u in de map ‘Toernooien’. De foto’s staan zoals gebruikelijk in de map ‘Foto’s. Tot ziens bij goed weer op ons thuisveld of in Bunschoten bij Boulamis.

                          -0-0-0-0-0-

NATIONALE SPORTMAAND  18 SEPTEMBER 2019 
Wij hebben als ‘Jeu de Boulesclub Huizen meegedaan met bovenstaand experiment. Dit evenement dat j.l. zaterdag van start ging werd door ons natuurlijk ook in daden gevolgd. ’s Morgens stonden de vegers al op het veld om alle eikeltjes te verwijderen. Tjonge wat zijn dat er veel dit jaar. Er staan bijna alleen maar eikenbomen… Om kwart voor 1 waren er een aantal leden die zich afvroegen waar ‘alle’ belangstellenden waren. Die kwamen niet. Jammer genoeg stond ons evenement ook niet op een prominente plaats in de nieuwsberichten. Wij hadden alleen op woensdag een open dag en allerlei andere sporten stonden op andere dagen gepland. De volgende keer wat meer belichten in de media. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die ons weten te vinden op het boulesveld. Twee BOA’s die in de buurt waren, werden heel enthousiast en speelden een rondje mee. Jammer genoeg moesten zij weer aan het werk, maar we hebben zeker hun belangstelling gewekt. Alle aanwezige leden speelden nog even gezellig door. Alle standen werden ook genoteerd en de foto’s staan bij de afdeling ‘Foto’s ‘.

Feest 30 jarig bestaan van onze club op 16 september 2019.
We mogen wel zeggen dat deze dag heel erg gezellig was. Er waren veel leden aanwezig en dat verhoogde de sfeer. Het buffet was duidelijk erg  lekker. Meerdere mensen wilden nog wel een tweede keer opscheppen. Er was genoeg eten. Dank aan Boulamis voor alle hulp en vriendschap. Een uitgebreider verslag en dank zijn we ook verschuldigd aan ons bestuur. Dat kunt u dus verder lezen bij de map ‘Toernooien’.Daar kunt u dus  verder genieten. Alle foto’s daarvan staan op de map Foto’s’, uiteraard bij 2019.
Meer informatie over bovenstaande activiteiten vindt u hieronder of in de map ‘Toernooien’.S(ept)PORTMAAND 2019 IN HUIZEN  : Uitnodiging!
September is de sportmaand in Huizen. Je kunt dan gratis met veel sportverenigingen kennismaken. Dat is een geweldige kans. 
Ook de ‘Jeu de boulesclub Huizen’ doet hieraan mee. Dat is op woensdagmiddag 18 september. Wie eens wil kennismaken met deze sport verwelkomen we graag die middag. We starten met het spel om 13.00 uur. Als u mee wilt spelen, komt u dan s.v.p. rond 12.45 uur naar ons boulesveld naast het oude Gemeentehuis aan de Arie de Waalstraat. Er zijn boules te leen. 
Graag tot ziens op 18 september a.s.

Het Gras-Zandtoernooi van 18 augustus was een groot succes. Het verslag en de foto’s staan in de map ‘Toernooien’ en in de map ‘Foto’s’

                          -0-0-0-0-0-                                                 

Boules-wetenswaardigheden
Op onze website staat ook de pagina ‘boules-wetenswaardigheden’. Opgeleukt met plaatjes. Best leuk om even naar te kijken. 
Tijdens de speeldagen krijgen we regelmatig bezoekers die gewoon even sfeer komen proeven. Soms zijn die van een andere club, heel gezellig. Even alle nieuwtjes doornemen…of de speltechnieken. 

We krijgen af en toe ook visite van een boulesclub uit een andere gemeente.
Deze keer kwam Ron een kijkje nemen.

Populariteit Jeu de boules stijgt gigantisch bij jeugd:
Vandaag (22-7-2019) voor u gelezen in de Telegraaf:
                       Jeu de boules populair!!! 
Natuurlijk wisten wij als boulers dit al heel lang, maar veel mensen denken dat  alleen ouderen dit spel adoreren. Niets is minder waar. Leest u dit artikel maar.

Bezoek aan de website:

Het blijft goed gaan met de site. Veel leden hebben zich al eigen gemaakt met de nieuwtjes die regelmatig verschijnen op onze site. We kopen echter op meer ‘bezoek’. 

8 augustus 2019 – Bezoek aan onze website:
In de laatste week is de teller op 244 bezoekers komen te staan. Zij hebben 932 keer op een pagina ingelogd met een gemiddelde van 3 min. 57 sec. per pagina.
30 juli 2019 –  Bezoek aan onze website:
Het gaat goed. Er zijn 224 bezoekers geweest, die 859 keer hebben ingelogd op een pagina. De gemiddelde bezoektijd was 3 min. en 22 sec.

24 juli 2019 –  Bezoek aan onze website:
Alweer 150 bezoekers die zich hebben gemeld, waarbij 583 keer een pagina is aangeklikt.

19 juli 2019 – Bezoek aan onze website:
De afgelopen 30 dagen zijn er 117 bezoekers geweest op onze website, waarbij 117 keer een pagina is aangeklikt. Gemiddeld duurde een bezoek aan de website 3 minuten en 51 seconden. We hopen dat dit zo blijft doorgaan.

De verslagen van de toernooien staan in de map ‘Toernooien”.
Om foto’s te bekijken van de toernooien, gaat u naar de map ‘FOTO’S en daarna klikt u op het pijltje van het toernooi en het jaar dat u wilt bekijken. Daar ziet u van welke activiteit foto’s zijn gepubliceerd.


Opgeven voor de toernooien op onderstaand adres:

Bets Fokker, 
Secretariaat:  Jeu de Boules Club Huizen
Kroos 16
1273 EE Huizen
Tel: 035-6922798
e-mail: fokfrak@casema.nl
Bankrek: NL15 INGB 0000 2446 75
t.n.v.  Jeu de Boules Club Huizen


Ander belangrijk nieuws….

Het is 23 mei 2019:

We staan in de krant! !!!
Nieuwsblad voor Huizen!


Nieuwsblad voor Huizen –  Facebook – 17 mei 2019

HUIZEN – Jeu de Boulesclub Huizen heeft een nieuwe website.    De club is een levendige vereniging die speelt naast het oude gemeentehuis aan de Arie de Waalstraat.
Iedere maandagmiddag wordt om 12.45 uur verzameld om om 13.00 uur te beginnen. In de winter wordt er binnen gespeeld in een overdekte jeu de bouleshal.

Toernooien
De club speelt onderling meerdere toernooien zoals het openings- en sluitingstoernooi.  Verder ’s zomers het gras/zandtoernooi.
Kijkt u voor meer info en inschrijving op de pagina ‘Toernooien’ In het hoofdmenu.
Wie een keer mee wil spelen is van harte welkom. Kijk voor meer informatie op de informatiepagina’s in het hoofdmenu of kom op maandag even naar ons speelveld. Ieder nieuw lid mag 3 keer meespelen voor tot lidmaatschap over te gaan.   Oefenbaan?
Gerucht: naast de Brassershoeve komt misschien  een jeu de boules-baan. Leuk om tussendoor met elkaar te trainen. Vooral voor kleine groepjes.
Een kopje koffie is dan zo gehaald. Dat moet er toch gezellig gaan uitzien!!

                                                     -0-0-0-0-0-

Zilveren armband gevonden op 13 mei (2019).
Maandag 13 mei 2019 kwam een van de bewoners van de Arie de Waalstraat na de wedstrijd vertellen dat ze een zilveren armband op het grasveld had gevonden. Inlichtingen  op maandagmiddag bij de wekelijkse speeldag bij Anke of Bert.